„Mes turime užbaigti procedūras - Seimas turi darbine tvarka apsispręsti. Kaip Seimas nuspręs, taip ir bus. Įstatymo priėmimo teisė yra parlamento, o prezidentė turi veto teisę. Tai jos jau teisė bus, jeigu ji matys, kad neteisingai priėmėm įstatymus ir ji ta teise gali pasinaudoti. Tada tokiu atveju rugsėjo mėnesį mums beliks turėti jėgos atmeti veto, jeigu mes jausimės saugūs.... teisūs“, - pristatydama ktos savaitės plenarinių posėdžių darbotvarkę, teigė L.Graužinienė.

Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį paragino Seimą „nepriskaldyti daug malkų“ svarstant socialinį modelį. Prezidentė ragina politikus nerealiais pažadais neapgaudinėti žmonių prieš rinkimus. Anot jos, socialinio modelio prieš rinkimus apskritai nereiktų priiminėti.

Vyriausybės tikisi, kad naujasis kodeksas ir įstatymai dėl „Sodros“ reformos bus priimti iki liepos ir dalis jų įsigalios nuo 2017 metų.

Seimas ketvirtadienį nepradėjo naujojo Darbo kodekso priėmimo procedūros - projekto svarstymas parlamento valdybos sprendimu išbrauktas iš plenarinio posėdžio darbotvarkės. Šiam klausimui svarstyti numatyti visi kitos savaitės Seimo posėdžiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)