Tuo metu atostogaujantį premjerą Algirdą Butkevičių pavaduojantis finansų ministras Rimantas Šadžius teigė, kad naujų sankcijų Rusijai poveikį Lietuvos ūkiui pajausime, tačiau tai nebus katastrofa ar kažkokie svarbūs sukrėtimai, primena ELTA.

"Jeigu žiūriu tik į šios dienos biudžeto surinkimą ar metus į priekį, gal tokio nerimo ir nebūtų, gal pritarčiau finansų ministrui, bet jeigu žiūrėtume į tolesnę perspektyvą (o mes valstybės finansus turime planuoti tikrai ženkliai toliau), vis dėlto aš matau pavojų. Ženkli mūsų rinkos dalis yra tiek Rusijoje, tiek buvo Ukrainoje, tiek Baltarusijoje yra to verslo, taigi yra rizikingose zonose. Paimkime ir tą pačią Kiniją ir jos politiką - jos ekonomika dažnai priklauso nuo politikų veiksmų, taigi tų rizikų yra nemažai", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" savo nuomonę išsakė L. Graužinienė.

Pasak Seimo vadovės, planuoti šalies finansus derėtų atsargiai ir pernelyg neatsipalaiduojant.

"Mes šiuo metu gyvename padidintos rizikos zonoje ir neturime būti tokie dideli optimistai, bet labai atsakingai valdyti valstybės finansus ir labai atsakingai kalbėti, ypač politikai", - sakė L. Graužinienė.

Prieš paprastesnę darbuotojų atleidimo tvarką

L. Graužinienė nepalaiko Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Remigijaus Žemaitaičio siūlymo liberalizuoti darbo santykius ir supaprastinti darbuotojų atleidimo tvarką bei keisti išmokų mokėjimo nuostatus.

"Aš esu šalininkė, kad žmonės turi turėti socialines garantijas, ir įstatymai turi juos ginti. Iš verslo pusės, esu įsitikinusi, yra daugybė priemonių, kur mes galime šiek tiek atlaisvinti verslą. Turi būti balansas tarp darbuotojų darbo užmokesčio ir darbo santykių liberalizavimo", - mano Seimo pirmininkė.

L. Graužinienė įsitikinusi, kad verslininkai dėl paprastesnių atleidimo procedūrų daugiau žmonių neįdarbintų. 

"Darbo vietos kuriamos kitais principais. Mažinant socialinę atskirtį, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turi daugybę programų naujame periode, kaip padėti verslui sukurti naujas darbo vietas arba išsaugoti esamas. Tai yra visiškai kitos priemonės - man labai keista, jog galvojama, kad jeigu nunešamas dokumentas ne į dvi institucijas, o į vieną, labai palengvinsime sąlygas verslui, arba jei liberalizuosime pačią atleidimo formą", - teigė L. Graužinienė.

Pasak Seimo vadovės, tokio pobūdžio teisės aktų iniciatyvos gali būti teikiamos tik kompleksiškai ir jas gerai išdiskutavus.