Tačiau inspekcija dėl to ketina konsultuotis su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu – nuo jo išvados priklausys, ar čekiai už alkoholį ar tabaką liks loterijoje.

„Kol kas niekas nesikeičia, kvitai ir toliau gali būti užregistruojami už visas prekes ir paslaugas, tačiau atsižvelgiant į viešojoje erdvėje išsakomas pozicijas, oficialiai jeigu ne šiandien, tai rytoj kreipsimės ir dar kartą pasitikslinsime, ar mūsų pozicija yra teisinga. Tik gavus atsakymą iš Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento, bus sprendžiama dėl kvitų taisyklių pokyčių, jeigu bus būtina“, – BNS antradienį teigė VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius.

„Per septynias dienas taisykles galėtume atnaujinti ir informuotume gyventojus apie numatomus pokyčius“, – pridūrė jis.

Anot R. Puncevičiaus, prieš išplečiant kvitų loteriją, šio departamento išvados nebuvo prašyta. Jis pabrėžė, kad galutinis vertinimas priklausys nuo departamento pozicijos.

Departamento atstovė anksčiau BNS nurodė neįžvelgianti, kad loterija skatins alkoholio ar rūkalų pirkimą.

„Pirkėjas, įsigijęs alkoholinių gėrimų ar tabako gaminių ir norintis su pirkimą patvirtinančiu kvitu dalyvauti kvitų žaidime, turi tokias pačias dalyvavimo jame sąlygas, kaip ir kitas asmuo, kuris pirko kitokias prekes ar įsigijo paslaugas“, – BNS nurodė departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.

R. Karbauskis BNS šią savaitę pareiškė, kad galimybė kvitus už alkoholį ir cigaretes registruoti loterijoje prieštarauja valstybės politikai mažinti alkoholio prieinamumą ir vartojimą. Jo įsitikinimu, loterija gali paskatinti žmones pirkti svaigalus, o valstybės pozicija turėtų būti priešinga.

„Kaip tik neįtraukdami šių prekių mes parodome valstybės požiūrį į tų prekių vartojimą. Dabar tas požiūris gaunasi toks, kad ar tu pirkai pieną, ar degtinę, yra tas pats, nes gali abu kvitus registruoti“, – BNS kalbėjo jis.

Tam tikrą skatinimą pirkti alkoholį teigė įžvelgiantis ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas, tuo metu komiteto pirmininkė „valstietė“ Asta Kubilienė teigia nematanti skirtumo, už kokią prekę gautą čekį žmogus registruos.

Kvitų žaidime dabar gali dalyvauti ir mažesnių tinklų parduotuvėse perkamos prekės, įskaitant ir specializuotas alkoholio bei tabako parduotuves.

Pirmoji šalies istorijoje nacionalinė kvitų loterija rengiama nuo 2017 metų lapkričio.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)