Verslo idėja užklupo netikėtoje vietoje

„Turiu prekybos mokyklos diplomą, tačiau labiau už formalųjį išsilavinimą vertinu patirtį. Prieš įkurdama verslą dirbau įvairiose įmonėse. Man pasisekė, kad vadovai skatino darbuotojus tobulėti. Taip elgiuosi ir dabar, nes man viskas įdomu“, – pasakoja geros savijautos studijos „Figura Inn“ Utenoje bei masažo salono įkūrėja.

D. Kuktienė apie savo verslą svajojo nuolatos. Ji žavėjosi tam jau pasiryžusiais draugais, atidžiai stebėjo, kaip jiems sekasi, ir laukė tinkamos progos bei geros idėjos. Pagaliau imtis kurti savo verslą paskatino tarsi iš dangaus nukritusi mintis, užklupusi ją specialiais aparatais atliekamos limfodrenažinio masažo procedūros metu.

„Jis man taip patiko, kad norėjosi apie tai pasakoti kiekvienam sutiktajam. Jau antrąją procedūrų savaitę pradėjau domėtis galimybe plėtoti tokią paslaugą savarankiškai. Tuo metu, kai nutariau imtis verslo, nei Utenoje, nei šalia jos esančiuose miestuose nieko panašaus nebuvo. Nors Vilniuje limfodrenažinio masažo studijų buvo gausu. Tai ir lėmė pasirinkimą plėtoti įmonės veiklą ne sostinėje“, – aiškina pašnekovė, 2013 m. paskelbta versliausia Utenos moterimi.

Sunkiausia rasti žmonių, kurie dirbtų su meile

Sunkiausia užduotis, su kuria susidūrė D. Kuktienė, kurdama atokvėpiui tinkamą studijos atmosferą, buvo darbuotojų, kurie dirbtų su meile, paieška. Būtent jie, anot pašnekovės, yra vienas pagrindinių dalykų, padedančių pateisinti ir viršyti klientų lūkesčius.

Kitas itin svarbus aspektas, į kurį turėjo atsižvelgti studijos įkūrėja, buvo tinkamos patalpos. Gera vieta mieste padeda pritraukti klientų srautą, o tai ypač svarbu grožio paslaugų versle. Nors nebuvo lengva, su šia užduotimi D. Kuktienė taip pat susidorojo – „Figura Inn“ klientus priima Utenos centrinėje dalyje įkurtame salone.

Plėtra jau pradėta

Įkvėpta sėkmės, klientų atsiliepimų ir padrąsinta šeimos, neseniai ji atidarė masažo saloną seminarų ir poilsio centre „Dubingiai“.

Galbūt atsiras manančiųjų, jog toks žingsnis yra per daug oportunistinis, tačiau pati verslininkė tikina, kad viskas priklauso nuo žmogaus asmeninės nuostatos ir požiūrio į gyvenimą. Būtent dėl to moteris tikina, kad verslo kelyje jai lengviausia buvo tikėti savimi ir savo verslo idėja.

„Nuostata, kad viskas bus gerai, vedė pirmyn ir nesustabdė net sulaukus pirmojo „ne“ iš banko, kai bandžiau gauti paskolą verslui“, – pabrėžia D. Kuktienė, kuriai svarbiausia turėti patikimų draugų, nes būtent jie, o ne solidi sąskaita banke prireikus atskuba į pagalbą.

„TOP 50 inovatyviausių jaunų verslų, sukurtų moterų” iniciatyvos ėmėsi „BZN start“ kartu su partneriais: „Swedbank“, AB, dantų pasta „Ecodenta“, prekybos ir pramogų centru „Ozas“, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), Mykolo Romerio universitetu, naujienų portalu „Delfi“ ir „Žinių radiju“.

Susipažinti su visomis šio projekto dalyvėmis ir balsuoti už labiausiai patikusias idėjas galite ČIA.

O jaunų verslų įkūrėjas, jau kviečiame registruotis į kitų metų leidinį ČIA.