Kaip laidoje „Delfi Rytas“ sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė, nakvynę Palangoje ilgąjį savaitgalį susiplanavę gyventojai dar rastų, tačiau pasirinkimas jau tikrai nebūtų toks, koks būna įprastą žiemos savaitgalį.

„Tai reiškia, kad gali nepavykti gauti norimo kambario tipo, pageidaujamo aukšto viešbutyje ar apskritai rezervuoti kambarį pageidaujamam laikotarpiui“, – teigė I. Valaitienė.

Tiesa, anot jos, tai nereiškia, kad šiuo metų būtų galima išsinuomoti tik pačias brangiausias likusias nakvynės vietas. Tačiau paskutinės minutės sprendimas vis tiek kainuos daugiau: „Viešbučių užimtumas ilgajam savaitgaliui šiuo metu siekia 90-100 proc., bet objektai yra skirtingi, pasiūla vis dar nemaža, tad ir kainos labai skirtingos. Šiandien dar galima skambinti ir bandyti, bet jau rytoj tikrai bus sudėtingiau.“

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės teigimu, tiek šiam, tiek praėjusiam savaitgaliui, kuomet pajūrio kurorte vyko Stintų šventė, poilsiautojai nakvynes pradėjo rezervuoti dar sausio pabaigoje, viešbučių užimtumas nuo to laiko nuosekliai augo ir dabar jau užsakytos 9 iš 10 nakvynės vietų.

Tuo metu Birštono Verslininkų asociacijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas laidoje pasakojo, kad šiame vidurio Lietuvos kurorte taip pat planuojamas svečių antplūdis, o viešbučių užimtumas svyruoja nuo 80 iki 100 procentų.

Birštonas

„Bet pasirinkimo galimybių dar tikrai yra, turime ir mažų viešbučių, vietų turi ir didesni viešbučiai, tad pageidaujantys dar tikrai gali gauti nakvynę. O kainų diapazonas Birštone šiuo metu siekia nuo 50 iki 200 eurų už naktį dviem asmenims“, – sakė Ž. Kazlauskas.

Pasak jo, Birštone nakvynes lietuviai Vasario 16-osios savaitgaliui pradėjo rezervuotis dar prieš mėnesį, o prieš dvi savaites viešbučių užimtumas ėmė artėti prie maksimalios ribos.

Be to, šią savaitę prasidėjo ir moksleivių atostogos, tad daug šeimų į savaitės vidurį įsiterpusią laisvą dieną siekia išnaudoti ilgesniam laikui kartu.

„Didžioji dalis vietų viešbučiuose yra rezervuota būtent šeimų. Bet, aišku, atvyks ir porų, kurioms tai bus Valentino dienos pratęsimas. Ir šiaip – cepelininis dangus pamažu traukiasi, o saulės blyksniai žmones motyvuoja, kurortai pamažu atsigauna“, – kalbėjo Birštono verslininkų atstovas.

Teks mokėti daugiau

Anot Ž. Kazlausko, nors Birštono viešbučių užimtumas šį savaitgalį ir bus didelis, verslininkai nesinaudojo proga dirbtinai sukelti kainas. Jo teigimu, didieji, SPA centrus turintys viešbučiai, užimtumu ir taip nesiskundžia, o mažieji šaltuoju metų laiku yra alkani klientų, todėl taiko maksimalias nuolaidas.

Tačiau Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė I. Valaitienė pripažino, kad šiame pajūrio kurorte nakvynės kainos ilgųjų ir šventinių savaitgalių dienomis visuomet pakyla apie 10-15 procentų.

Ingrida Valaitiene

„Bet taip yra dėl pasiūlymų turinio. Nes verslas stengiasi ir per tokias šventes siūlo šventines vakarienes, jei tai vaikų atostogos – pasiūlymai specialiai pritaikomi šeimoms. Tad kainos kyla dėl noro paslaugas padaryti patrauklesnes, dėl pridėtinių verčių klientui“, – sakė I. Valaitienė.

Ji taip pat pažymėjo, kad niekam ne naujiena, jog infliacija padarė savo, todėl šiemet nakvynės kainos Palangoje yra didesnės nei prieš metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją