Į DELFI redakciją kreipusis L. Košytė pasakojo, kad liepos 27 dieną per „DHL Lietuva“ į Berlyną išsiuntė visus savo suaugusios dukros ir anūko dokumentus.

To prireikė, nes L. Košytės dukra ruošėsi kelionei į Kuveitą, kur artimiausiu metu turi pradėti naują darbą. Pašnekovė paaiškino, kad Berlyne esančioje Kuveito ambasadoje dukrai turėjo patvirtinti vizą.

„Berlyne Kuveito ambasada dirba nuo 9 iki 16 val. ir turi tuo metu paimti dokumentus. Pirmadienį iš Kuveito ambasados paskambino – viskas tvarkoje, vizos sudėtos abiejuose pasuose. Gali atvažiuoti pasiimti.

Laukia vieną, antrą dieną, niekas nevažiuoja. Paskui atvažiavo kažkoks kitas DHL, dingo tie dokumentai. Iš pradžių dar paskambinome, sakė, kad tikrai tie dokumentai paimti, viskas tvarkoje. Skambiname į DHL, nuvažiavome: niekur neranda dokumentų. Iš pradžių dar aiškino, kad vieni padarė klaidą, dvi mašinas išsiuntė, galbūt ne į tą mašiną, niekur neranda, neatseka“, – pasakojo L. Košytė.

Ji teigė, kad dokumentų sutvarkymas Lietuvoje kainavo apie 1 tūkst. eurų, teko turėti reikalų su Užsienio reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijomis.

„Dokumentų nėra, bilietai – visur viskas supirkta. Sutartis Kuveite pasirašyta, mes šoke. Vėl skambinome į Kuveito ambasadą – sako, tikrai atidaviau DHL, yra ir liudininkai“, – kalbėjo moteris.

L. Košytė teigė, kad sprendžiant susiklosčiusią situaciją jai teko sugaišti labai daug laiko, įdėti daug pastangų.

„Kai pasakiau, kad dukra dar antradienį turėjo išvažiuoti į Lenkiją, o dokumentų nėra, tik tada grąžino. Vakar (rugpjūčio 8 dieną) 12 val. dienos šiaip ne taip, tik po to, kai jie susirūpino kas jiems gresia“, – sakė ji.

Kompensuos 74,88 euro

M. Pivoriūnas DELFI sakė, kad į visas situacijas žiūri rimtai, siuntų vėlavimus ir klientų nusiskundimus sprendžia kaip įmanoma greičiau ir grasinimai teismais, baudomis ar valstybinėmis tarnybomis tam įtakos tikrai nedaro.

Mindaugas Pivoriūnas

Asmeniškai su L. Košytės dukra bendravusi „DHL Lietuva“ klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Kristina Kairaitytė sakė, kad buvo informuota, jog dokumentai turi būti pristatyti vėliausiai rugpjūčio 8 dieną.

„Žinojome šių dokumentų gavimo svarbą ir dėjome visas pastangas, kad dokumentai ją pasiektų laiku. Turime pripažinti, kad dėl DHL Vokietijos kurjerio klaidos dokumentai buvo išsiųsti vėliau nei planuota, t.y. rugpjūčio 6 dieną ir pristatyti Lietuvoje rugpjūčio 7 dieną“, – sakė ji.

K. Kairaitytė nurodė, kad klientei bus kompensuota siuntos siuntimo iš Vokietijos į Lietuvą suma – 74,66 euro.

„Ši informacija buvo patvirtinta telefonu poniai Laimai, DHL kompanijos skundų sprendimo specialistės, ir dar pokalbio metu buvo sutartas pinigų grąžinimas“, – sakė ji.

Už siuntos siuntimą iš Lietuvos į Vokietiją L. Košytė sumokėjo 55,54 euro. Dėl šios siuntos ji pretenzijų neturėjo.

DHL klientė DELFI patvirtino, kad jai pažadėta sugrąžinti 74,66 euro, tačiau ji teigė, kad būtų dar tiek pat primokėjusi, jei būtų galėjusi išvengti sukelto streso.

Klaidų pasitaiko, bet retai

M. Pivoriūnas dar pridūrė, kad „DHL Lietuva“ kasdien gabena tūkstančius skubių siuntų iš viso pasaulio.

„Todėl vėlavimo, klaidos tikimybė dėl sistemų, žmogiškos klaidos ar dėl kitų aplinkybių (oro sąlygų, eismo situacijos/ribojimų, streikų ir kt.) visoje sudėtingoje transporto grandinėje yra labai didelė.

Nepaisant to, tokių klaidų pasitaiko itin retai. Bet suprantame, kad kliento bendra statistika neguodžia, o vėlavimas yra vėlavimas ir kiekvienas nutikimas yra svarbus, todėl kiekvieną situaciją analizuojame, imamės veiksmų, kad tokios klaidos nesikartotų“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)