„Dar gerokai prieš krizę primygtinai siūliau naikinti „Vilibor“ iš viso, kaip reiškinį – jei jau turime valiutų valdybą, tai parodykime, kad ji patikima; o bankai teiktų paskolas pagal „Euribor“ + marža“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė R. Kuodis ir sakė, kad, deja, tuometinė vadovybė tokios jo idėjos nepalaikė.

Tiesa, tai, kad ši istorija apie „Vilibor“ prisiminta kaip tik dabar, R. Kuodis nelaiko atsitiktinumu.

„Politologai, politologai. Pražiūrite dramblį: panašu, kad turime reikalą su Paks-Almax II. Atsimenate, kaip kandidatas į prezidentus kėlė panašią paniką dėl vieno iš bankų, žadėdamas, kad „prie jo tai taip nebus“? Tai suveikė, todėl valdantiesiems, panašu, maga pakartoti“, – apie neatsitiktinai būtent dabar S.Jakeliūno mestus kaltinimus LB sakė R. Kuodis.

Jo teigimu, „juodieji dvaro polit-technologai (valdančiųjų atstovai – red. past.) sustrateguoja komisiją (BFK – red. past.), kuri užsiima tautos nelabai mėgstamų bankų ir juos prižiūrinčių/licencijuojančių institucijų puolimu.“

„Ir nesvarbu, kad „fintech“ tėvas yra jų ministras Šapoka“, – rašė jis ir tikino pats ne kartą kritikavęs krizės įveikimo aspektus.

„Bet esmė ne čia – tai atakos laikas, kurio pikas turi sutapti su gegužės 12-osios išvakarėmis“, – apie artėjančius Lietuvos prezidento rinkimus pasisakė R. Kuodis.

Kaip rašė ekonomistas, nieko naujo tokiuose veiksmuose jis neižvelgiantis, nes kai LB uždarinėjo „Snorą“, taip pat veikė komisija.

„Dabar gi vienas buvęs Snoro Ryto bendradarbis (koks sutapimas) išėjo į karą su naujuoju LB, kuris „Snorą" ir uždarė. Jis, kartu su oficialiais premjero (!) piarščikais vaikšto pas Janutienes, organizuoja dramatiškas spaudos konferencijas, tada „eina pas premjerą“, „kreipsis į prokuraturą“, – aiškino R.Kuodis ir tikino, kad tai nuobodu, nes viską „jau matėme su snorais, ūkiais, trigalviais slibinais ir kredito unijomis.“

Jo teigimu, nepaisant to, ar tokia strategija suveiks, klausimas lieka tik vienas: „Ar bus saldžios tokios purvinos pergalės? Ar mums reikia tokios polit-technologų diriguojamos pseudo-demokratijos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (424)