„Politikai daro įtaką ekonomikai ir atvirkščiai. Visi nestabilumai sukelia valiutines panikas, baimės sankcijas iš tarptautinės bendruomenės. Tai veda prie prekybos karų, ir mums grasina, kad nutrauks krovinių srautus ir skraidys aplink. Šie dalykai žinoma, peizažo dalis, ir gali būti labai rimtų dislokacijų, apimant bankines krizes, jeigu tos panikos (bus – ELTA), indėlių atsiėmimai Baltarusijoje...“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ sakė R. Kuodis.

Jo nuomone, poveikis Lietuvos ekonomikai dėl galimų sankcijų nebus dramatiškas.

„Mes pasisukę beveik pilnu veidu į Vakarus, mums jau nėra taip svarbu. Žinoma, mums labai svarbu Klaipėda, ypač trąšų kroviniai iš Baltarusijos. Tam tikro skausmo bus, bet jis nebus labai dramatiškas.
Didelių prekybinių, gamybinių ryšių mes neturime, jų yra, bet jie ne patys svarbiausi“, – teigė ekonomistas.

Tariamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį pažadėjo, kad Baltarusija atsakys į planuojamas įvesti sankcijas, skelbė valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Nurodžiau vyriausybei parengti priemones, kad visi prekybos srautai iš Lietuvos uostų būtų nukreipiami į kitus. Pamatysime, kaip jiems seksis po to. Mūsų krovinių srautai yra atsakingi už 30 proc. Lietuvos biudžeto. Ko dar jiems reikia? Jie per daug gerai apie save galvoja. Parodysime jiems jų vietą“, – sakė A. Lukašenka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)