„Kita labai įdomi tendencija, kuri atsiskleidė, kad tie žmonės, kurie buvo socialinių pašalpų gavėjai, jiems pajudėjus iš socialinių pašalpų srities, savivaldybės pradėjo šaukti, kad mes nebeturime pigios, nemokamos darbo jėgos, kur mums socialinių pašalpų gavėjai atidirbdavo šluodami gatves ir (atlikdami kitus darbus – ELTA).

Ir čia jau yra kitas klausimas, savivaldybių rimto nusiteikimo padėti tiems žmonėms, ne išnaudoti juos darant tuos nemokamus darbus, bet padėti jiems įsidarbinti. Pavyzdžiui, socialinių pašalpų lėšų dabar yra labai daug savivaldybėse dėl to, kad žmonėms nebemokamos socialinės pašalpos. Negana to, Vyriausybė dar papildomai dėl pandemijos pridėjo 30 mln. eurų šiais metais“, – „Žinių radijui“ teigė L. Kukuraitis.

Ministras pridūrė, kad savivaldybės turi visus reikiamus resursus įdarbinti Užimtumo tarnyboje užsiregistravusius buvusius socialinių pašalpų gavėjus, tačiau pasigendama pačių savivaldybių sąmoningumo ir iniciatyvos tai padaryti.

„Lėšų yra daug ir šiuo metu (savivaldybės – ELTA) tikrai galėtų įdarbinti žmones, kurie yra Užimtumo tarnyboje, kurie gauna tuos 200 eurų, ir jie galėtų dirbti, ir valyti tas gatves, nes lėšos tam yra. Ir tam reikalingas rimtas matymas, kaip tuos žmones užimti, užuot seniūnijose panaudojus gaunančius socialines pašalpas ir nenorint jų išleisti iš tos sistemos, nes jie yra nemokama darbo jėga“, – sakė L. Kukuraitis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)