Jeigu bankas SWIFT sistemoje mato, kad mokėjimą atliekantis asmuo registruotas Kryme, jis operacijos neatliks nepriklausomai nuo to, mokėjimas atliekamas per Krymo banką ar per kurį nors Maskvos bankų.

Vienos Rusijos mokėjimų sistemos darbuotojas leidiniui prisipažino, kad jeigu pase nurodytas Krymas, užsienio bankai mokėjimų valiuta nepraleis. Tas pats galioja ir Kryme registruotoms mokėjimų bendrovėms.

Štai „Deutsche Bank“, atsisakęs atlikti tokį mokėjimą teisinasi vidaus instrukcija, kuria remiantis bankas tokių mokėjimų atlikti neprivalo.

Užsienio bankai-korespondentai gali ne tik atsisakyti pervesti valiutą, bet ir užblokuoti mokėjimą, jeigu mokėjimo gavėjas arba siuntėjas registruotas Kryme, teigia „Binbank“ Tarptautinio verslo ir finansų institutų departamento direktorius Jurijus Amvrosijevas. Tai ypač pasakytina apie pavedimus doleriais. Likę paso duomenys, jo teigimu, nėra privalomas rekvizitas SWIFT pavedimui, paprastai nurodomi vardas, pavardė, adresas, mokėjimo sąskaita.

Visa tai veikia su sąlyga, kad proceso dalyviai neįtraukti į sankcijų sąrašus, teigia J. Amvrosijevas. Kadangi bankams RNKB ir „Rossija“ taikomos sankcijos, ji iš esmės negali atlikti pavedimų eurais ir doleriais.

Priminsime, kad paslauga „PayPal“ įvedė sankcijas visiems vietovardžiams, susijusiems su Krymu. Krymo gyvenviečių vardais pavadintose gatvėse gyvenantys Rusijos piliečiai pateko į sankcijų mašiną lygiai taip pat, kaip Krymo pusiasalio gyventojai. Todėl Maskvos Sevastopolio gatvėje gyvenantys rusai turi problemų norėdami apmokėti „PayPal“ sistemoje.

Anksčiau dėl amerikiečių sankcijų Krymo gyventojams buvo uždaryta prekybos paslauga „EBay“, buvo įvesti apribojimai kompanijoms „Google“, „Apple“, „Hewlett-Packard“ ir „Dell“, „GoDaddy Group“, „oDesk“, „Valve Corporation“, „PayPal“, „Visa“ ir „MasterCard“, it t.t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1660)