„Šis kruizinių laivų sezonas Klaipėdos uostui turėtų būti ypatingas ir pirmąkart atvykstančių laivų skaičiumi. Įprastai Klaipėda kasmet sulaukdavo 5–6 naujų kruizinių laivų, tačiau šiemet pro Klaipėdos uosto vartus jau įplaukė 9 kruiziniai laivai, kurie svečiavosi pirmąkart. Visų jų kapitonams įteikti uostamiesčio herbai“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier.

Didžiųjų laivų, atplaukiančių į Klaipėdos uostą, procentas taip pat auga kasmet. Skaičiuojama, kad net 70 procentų Klaipėdos uoste šiemet viešinčių kruizinių lainerių yra ilgesni nei 200 metrų.

Tam, kad Klaipėdos uostas atitiktų rinkos pokyčius ir galėtų priimti visus norinčius čia atplaukti kruizinius laivus, jis turi būti atitinkamai vystomas ir plėtojamas. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praėjusių metų lapkritį pradėjo rekonstruoti Kruizinių laivų terminalo krantines, taip pat siekiant priimti kuo daugiau kruizinių laivų, yra planuojama nauja krantinė, skirta būtent tokiems laivams švartuoti.

Paskutinis kruizinis laivas šiemet turėtų atplaukti spalio 13 d. 2023 metų kruizinių laivų sezonui jau yra užsiregistravę daugiau kaip 50 laivų, nurodoma Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pranešime.

Klaipėdos uoste vieši jau 39-asis kruizinis laivas šiais metais. 294 metrų ilgio kruizinis laineris „Norwegian Dawn“ šiemet uoste lankosi jau 7 kartą. Pirmasis jo vizitas buvo birželio 17 dieną. Tądien kapitonui įteiktas uostamiesčio herbas.