Didžiausia pasaulyje investicinė bendrovė „Pacific Investment Management Co“ („Pimco“) susiduria su milžiniškais nuostoliais – masiškai nuvertėja jos turėtos Rusijos obligacijos, praneša „Bloomberg“.

Be to, užsienio valiutomis prekiaujantys Londono ir Niujorko finansininkai savo klientams nurodo daugiau nebeaptarnaujantys prekybos rubliu sandorių. Rusijos centrinio banko pirmasis pavaduotojas Sergejus Švecovas antradienį vykusioje banko valdybos konferencijoje su nuostaba kalbėjo apie susidariusį nuosmukio mastą.

„To, kas šiuo metu vyksta, negalėjome įsivaizduoti net kaip blogiausio savo košmaro vos prieš metus“, – nurodė pareigūnas. Jis teigia, kad netikėtas banko sprendimas bazinę palūkanų normą padidinti nuo 10,5 iki 17,0 proc. niekuo nepadėjo. Tiesa, anot eksperto, šis sprendimas tapo pasirinkimu tarp „blogos“ ir „itin blogos“ situacijos.

„Pimco“ atstovai nurodo, kad grupės Besivystančių rinkų obligacijų fondas, kurio vertė siekia 3,3 mlrd. JAV dolerių, dėl situacijos Rusijoje patyrė didžiausią smūgį. Jam, rugsėjo mėnesį registruotais duomenimis, priklausė Rusijos obligacijų už 803 mln. JAV dolerių – ši suma sudaro 21 proc. visų fondo aktyvų, rodo „Bloomberg“ surinkti duomenys. Vis per praėjusį mėnesį fondas prarado 7,9 proc. savo investicijų vertės.

Tiesa, besivystančių rinkų padalinio vadovas „Pimco“ grupėje nurodo: „Pimco“ investicijų portfeliuose pasirinkti sprendimai buvo priimami žvelgiant į ilgalaikes vertybes ir požiūrį. Nors besivystančiose rinkose pastebimas nepastovumas, tačiau manome, kad jų rinkų segmentai siūlo dėmesį prikaustančių ir visą riziką atperkančių galimybių ilgalaikėms investicijoms“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)