Kišenės pilnos

Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas ir „Eglės sanatorijos„generalinis direktorius Artūras Salda sako, kad šiemet, lyginant su pernai, klientų kiekis sanatorijose yra ženkliai išaugęs.

Pasak jo, atvykstančių daugiau maždaug penktadaliu, o savaitgaliais užimtumas – dar didesnis.

„Žinoma, kai yra vaikų atostogos, tada jis dar smarkiai padidėja“, – sako jis, tačiau kartu pabrėžia, kad svečių skaičius rekordų dar nesiekia ir yra gana toli nuo geriausių sanatorijų laikų, kuriuos jis įvardijo buvusius prieš pandemiją.

„2019 m. buvo labai stiprūs“, – sako A. Salda.

Kadangi rusai ir baltarusiai į Lietuvą šiuo metu neatvysta, pagrindinė auditorija, kaip teigia, yra lietuviai.

„Kalbant apie užsieniečius, daugiausia yra vokiečių, latvių, yra klientų ir iš Izraelio“, – vardijo jis.

Tiesa, pasak atstovo, sprendžiant iš žmonių pageidavimų, nepanašu, kad jų kišenėse būtų krizė.

„Nepastebėjome, kad taupytų. Žmonės savo sveikatos sąskaita netaupo ir ima paslaugas, kurios reikalingos sveikatai“, – sakė jis.

Artūras Salda

Paslaugų kainos, kaip pasakojo, šiemet, bent jau „Eglės sanatorijoje“, nesikeitė. Paskutinį kartą jos buvo keltos pernai, po energetikos šoko, todėl, kaip aiškino, jos tokios pat, kaip ir praėjusių metų rudenį.

„Pastaruoju metu kilę energetiniai kaštai mus ir palietė labiausiai, jie augo ir dvigubai ir trigubai.

Ėmėmės visokių iniciatyvų, kaip sutaupyti, tai leido mažiau pakelti kainas, bet jos vis tiek augo neišvengiamai“, – pripažino asociacijos vadovas.

Velykoms vietos pildosi

Kad atvykę svečiai pernelyg neskaičiuoja, sutiko ir Druskininkų reabilitacijos centro „Upa“ direktorius Rimantas Černiauskas.

„Nepastebime taupymo, nėra jokių požymių. Sunku lyginti, nes paskutinis palyginimas galėtų būti tik su 2019-aisiais, nes visi kiti metai buvo iškreipti. Tai COVID, tai atsistatymas po jo, tai dar kas.

O šie metai – pirmi normalesni. Akivaizdu, kad nėra, kaip buvo anksčiau, yra kitaip“, – sakė vadovas.

Jis tikino, kad svečiai nebėra linkę iš anksto rezervuoti paslaugų. Vyksta paskutinės minutės atvykimai.

„Pasakyti, kas bus po dviejų mėnesių, negalime“, – sakė jis.

R. Černiauskas tikino, kad visai kitokios tendencijos jaučiamos artėjant šventėms, tarkime, kaip Šv. Velykoms. Tada žmonės planuojasi iš anksčiau.

„Šiai dienai vietų dar yra kažkiek, bet jos pildosi labai stipriai“, – teigė vadovas ir pridūrė, kad kas tuo metu planuoja laiką leisti ilsėdamiesi SPA centruose, turėtų paskubėti rezervuotis vietas.

Pajūryje – situacija panaši. Poilsio ir pramogų komplekso „Atostogų parkas“ vadovas Ričardas Jovaiša taip pat teigė, kad vietos poilsiui Šv. Velykoms sparčiai pildosi, o įprastai būna užimtas visas kompleksas.

„Dar turime keletą laisvų vietų viešbučio kambariuose ir rąstinėse vilose, tačiau jos sparčiai tirpsta, tad norintieji šv.Velykas sutikti pas mus, turėtų suskubti,“– teigė jis.

Taip pat vadovas pabrėžė, kad kompleksas, reaguodamas į šiandieninę situaciją dėl kainų kilimo, sumažino paslaugų įkainius.

„Džiaugiamės išaugusiais klientų srautais,“ – teigė R. Jovaiša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)