FTX nurodė, kad Samas Bankmanas – Friedas, 30 metų kriptografijos vunderkindas, įkūręs šią keityklą, padės įmonei tvarkingai įgyvendini bankroto procedūras, praneša cnn.com.

Bankroto procedūros bus taikomos FTX US, taip pat FTX priklausančiam kriptovaliutų rizikos draudimo fondui „Alameda“ bei dar apie 130 seserinių įmonių.

FTX pranešė, kad naujuoju generaliniu direktoriumi buvo paskirtas Johnas Ray III. Tikimasi, kad daugelis keityklos darbuotojų toliau liks dirbti bendrovėje, kuriai bus taikomas vadinamas 11 skyrius.
J. Ray teigė, kad bankroto procedūrų apsauga suteiks FTX galimybę „įvertinti savo padėtį ir sukurti procesus, kurie leistų maksimaliai atgauti lėšas suinteresuotosioms šalims“.

FTX žlugimas, kuris vos prieš kelias dienas dar buvo neįsivaizduojamas, sukrėtė kriptovaliutų pramonę iki pat gelmių. Skelbti bankrotą paskatino į masinį bėgimą iš banko panaši krizė, kai praėjusią savaitę kilo rimtų klausimų dėl FTX balanso.

„Visi yra šiek tiek šokiruoti“ – sakė Honkonge įsikūrusios kriptografinių investicijų įmonės „Moonvault Partners“ vienas iš įkūrėjų Shan Jun Fokas. – Daugelis žmonių pasitikėjo FTX, tarsi aukso standartu“.
Dabar reguliavimo institucijos bandys ištirti, kas nutiko ne taip, o kai kurie įstatymų leidėjai reikalauja imtis griežtų priemonių.

Bahamų, kur įsikūrusi FTX.com, vertybinių popierių reguliavimo institucijos ketvirtadienį įšaldė kai kurias keityklos lėšas. Tyrimus dėl FTX veiklos pradėjo tiek Teisingumo departamentas, tiek Vertybinių popierių ir biržos komisija, pranešė „The Wall Street Journal“. Teisingumo departamentas ką nors komentuoti atsisakė, o Vertybinių popierių ir biržos komisija pareiškė nekomentuojanti, ar koks nors tyrimas buvo pradėtas ar ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją