Klubo „All Stars“ vadybininkė Renata Andrijauskienė pasakojo, kad jau rezervuota trečdalis klubo salės. Bilietai žiūrėti varžybų įsigyjami iš anksto. Čia čempionato metu bus lošiami prizai, rengiamos akcijos. Pavyzdžiui, jei bilietus nusiperka 10-ies žmonių kompanija, būrys iškart gauna 10 proc. nuolaidą sąskaitai. Varžybų žiūrėjimo metu renkamas ir apdovanojamas staliukas, turintis didžiausią sąskaitą.

Klubas rodys ir tas čempionato rungtynes, kuriose nežais Lietuvos rinktinė. Kai žais ne Lietuvos ekipa, įėjimas į klubą nekainuos. „Visada gali atsirasti kokia laisva vietelė, tačiau rungtynių dieną sėdimų vietų aš abejoju ar bus“, - sakė R. Andrijauskienė. Pasak jos, alaus atsargos rugsėjo trečiąją po vasaros atostogų atsidarysiančiam klubui bus papildomos iš anksto. Baras talpina apie 250 žmonių, dar yra keliasdešimt vietų, iš kur matyti ne pagrindinis ekranas, o mažesni plazminiai televizoriai.

Čempionato metu laisvalaikio centro „GCW“ bare „Grand Pub“ bus atidarytas krepšinio sirgalių klubas. Čia pastatyti 43 ekranai. Kadangi registracija jau vyksta, „GCW“ marketingo projektų vadovė Vaiva Pociūtė prognozuoja, kad vietų greitai neliks.

Per 200 žmonių talpinantis baras siūlys žiūrėti ne tik Lietuvos rinktinės varžybas – bus transliuojamos visos čempionato varžybos. Kai žais šalies rinktinė, bare bus organizuojami specialūs renginiai. Jau transliuotos pasirengimo čempionatui rinktinės varžybos sutraukė pilnas baro sales.

Kiek ateis žmonių priklausys nuo to, kaip seksis rinktinei

Boulingo klubų „Po Ogmia“ ir „Karolinos boulingas“ vadybininkas Tautvydas Meškonis DELFI sakė, kad „kažko super naujo“ čempionatui neruošiama – čia nuolat rodomos stambiausios krepšinio ir futbolo varžybos ir nuolat renkasi sporto aistruoliai. „Turime savo auditoriją, tad jeigu ką darome čempionatų metu, tai loterijas, rezultatų spėjimo totalizatorius“, - kalbėjo T. Meškonis. Tokių varžybų nugalėtojai laimi teisę nemokamai pažaisti boulingą.

„Žinome, kad netgi be kažkokių didelių akcijų žmonės ateis žiūrėti varžybų. Štai 2003 m. krepšinio čempionato finalą čia žiūrėjo tiek žmonių, kad mes buvome išsigandę, ar jie tilps. Jei „Karolinos boulinge“ krepšinį gali žiūrėti apie 100 žmonių, tai tada žiūrėjo dvigubai tiek, o kur dar vėliavos“, - įspūdžiais dalijosi vadybininkas.

Pasak jo, lankytojų skaičius priklausys ir nuo to, kaip seksis lietuviams krepšininkams. „Supernuolatiniams“ klientams klubuose svarbiausioms varžyboms staliukai rezervuoti visada. “Kad galės nerezervavusieji staliukų atsisėsti patogioje vietoje, garantuoti negalime“, - sakė T. Meškonis.

Minėtuose boulingo klubuose daugiausia dėmesio sulaukia krepšinio čempionatai, „Eurolygos“ rungtynės ir UEFA taurės varžybos.

Klaipėdos naktinio klubo „Honolulu“ vadybininkas Averjanas Asočakovas pasakojo, kad krepšinį galima žiūrėti ne tik „Honolulu“ naktiniuose klubuose, bet ir boulingo klube. Pastarajame įkurtas sporto baras, stovi didelis ekranas su projektoriumi.

„Honolulu“ lankytojai jau žiūrėjo visas draugiškas Lietuvos rinktinės varžybas. „Įprastai per čempionatus viskas būna rezervuota, kompanijos paskambina iš anksto, ateina po 6-7 žmones“, - sakė vadybininkas.

Čempionatų metu daugiausia geriamas alus ir vaišinamasi užkandžiais.

Kauno klubai čempionatui pasipuošia

Kauno barai bei naktiniai klubai irgi jau pradeda aktyviai ruoštis Europos vyrų krepšinio čempionatui. Pasilinksminimo įstaigos žada atitinkamais atributais puošti savo patalpas bei vilioti klientus įvairiomis akcijomis ir žaidimais.

Prie Islandijos plente esančio baro „Baras 91" kiekvienų sporto varžybų metu nusidriekia ilgos automobilių eilės.

Dažnai sporto varžybas transliuojančio baro savininkai kiekvienų svarbesnių varžybų metu baro aplinką papuošia atitinkama atributika. Ne išimtis bus ir artėjantis Europos krepšinio čempionatas.

„Pas mus kiekvienų krepšinio varžybų metu būna pilna žmonių, o kiekvienų varžybų metu mes stengiamės pasipuošti atributika, įvairiomis vėliavėlėmis. Jau šį savaitgalį pradėsime puoštis. Taip pat numatytos įvairios akcijos, kurių metu bus galima laimėti rinktinės marškinėlius, kitus prizus", - sakė vienas „Baras 91" savininkų Albertas Balaišis.

Populiariame Kauno bare vietas gauti iš anksto nerezervavus – praktiškai neįmanoma.

„Pas mus bare 80 proc. vietų rezervuojama visam čempionatui. Žmonės rezervuoja vietas ne vienerioms rungtynėms, o dažniausiai iškart visam čempionatui", - DELFI sakė A.Balaišis.

Naktiniai Kauno klubai taip pat aktyviai pradėjo pasirengimą svarbiausiam metų sporto įvykiui.

Klubo „Siena" direktorius Aurelijus Silkinis tikisi, kad stebėti varžybų transliacijų susirinks net iki 800 kauniečių.

„Mes jau 6 metai transliuojame svarbiausias krepšinio varžybas. Stebėti varžybų ateina 600-800 žmonių. Stebėti krepšinio susirenka labai daug žmonių. Kai kurie atsineša net būgnus, įvairiausius barškučius. Atmosfera klube būna ne ką prastesnė nei toje šalyje, kur vyksta čempionatas. Ir šiais metais tikimės, kad rinksis daug žmonių – bus įvairiausi konkursai, vyks rezultatų spėjimų konkursai ir bus galima laimėti rinktinės suvenyrus", - DELFI sakė A.Silkinis.

Klube „Siena" išankstinės vietų rezervacijos nėra. A.Silkinio teigimu, rezervavus vietas ir žmonėms neatėjus kyla įvairių nesklandumų, todėl rezervacijos buvo nutarta atsisakyti.

DELFI primena, kad 35-asis Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks rugsėjo 3-16 dienomis Ispanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją