Naujausios apklausos, parodžiusios, kad tikimybė, jog britai balsuos už pasilikimą Europos Sąjungoje, sumažėjo, kelia susirūpinimo investuotojams.

Tuo tarpu kampanija „Vote Leave“, pasisakanti už Jungtinės Karalystės išstojimą iš Europos Sąjungos, tvirtina, kad svaras tiesiog atsitraukė į lygį, užfiksuotą šių metų kovą.

Likus dešimčiai dienų iki referendumo, dvi savaitgalį atliktos apklausos parodė, kad Jungtinėje Karalystėje išaugo skaičius piliečių, pritariančių šalies pasitraukimui iš Europos Sąjungos (ES).

Tuo tarpu lažybų bendrovės „Betfair“ duomenimis, per savaitę balsavimo už pasilikimą ES tikimybė sumažėjo nuo 80 iki 68,5 proc.

Pirmadienį svaras sterlingų JAV dolerio atžvilgiu nukrito iki žemiausio lygio per aštuonias savaites, o jenos atžvilgiu – žemiausio lygio per trejus metus.

Jeigu naujos apklausos ir toliau rodys, kad abi kampanijos lipa vienos kitoms ant kulnų, neapibrėžtumas, tikėtina, dar labiau padidės, o svaro kurso svyravimai greičiausiai tik sustiprės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)