Ankstesnė Žygimanto Vaičiūno vadovaujama ministerija siūlė, kad vietoj keturių laivų 2021 metais būtų perkami du laivai, taip daugiau kaip 20 mln. eurų per metus sumažinant sąnaudas ir apie 30 proc. – SGD terminalo saugumo dedamąją.

Tačiau buvusi Vyriausybė paliko šį klausimą spręsti naujajam ministrų kabinetui.

D. Kreivys norėjo nusišalinti trečiadienį Vyriausybei svarstant šį klausimą, tačiau ji tam nepritarė.

D. Kreivys teigė norintis apsidrausti dėl to, kad kitos savaitės sprendimai dėl būtinojo SGD kiekio terminalo veiklai palaikyti gali sukelti interesų konflikto regimybę.

„Situacija yra tokia, kad aš turiu per kontroliuojančią įmonę dalį akcijų gamybos įmonėje „Silikatas“, kuri gamina plytas ir ji naudoja gamtines dujas krosnims šildyti, kad galėtų plytas „kepti“, vaizdžiai sakant, kaip bulkutes. Šitas sprendimas paveiks, kurį mes priiminėsime, jeigu bus sumažintas kiekis nuo keturių iki dviejų laivų (...)", – kalbėjo D. Kreivys.

Ministras kartu pabrėžė, kad Vyriausybės sprendimas bet kuriuo atveju paliestų ne konkrečią įmonę, o visą sektorių.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog ateityje vertėtų sureguliuoti sprendimus taip, kad nereikėtų spręsti Vyriausybei, o juos galėtų priimti reguliuotojas.

„Mes nepriimame šito nusišalinimo ir tada įpareigojame energetikos ministrą teikti taip, kaip priklauso, pagal ministerijos kompetenciją sprendimą dėl suskystintųjų dujų terminalo kiekių“, – sakė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)