Pakeistuose Kredito unijų finansinės apskaitos tvarkymo ir finansinių ataskaitų rengimo politikos pagrindiniuose principuose nurodyta, kad kredito unijos per 4 mėnesius nuo finansinių metų pabaigos savo ar kredito unijas vienijančių asociacijų interneto svetainėse privalo paskelbti revizijos komisijos (revizoriaus) ar audito įmonės patikrintą metinių finansinių ataskaitų rinkinį ir revizijos komisijos (revizoriaus) ar auditoriaus išvadą.

Be to, pakeista viena iš priežiūrai reikalingų ataskaitų, kurias kredito unijos turi teikti Lietuvos bankui: kas ketvirtį reikės papildomai informuoti apie skolinimą kredito unijų vadovams. Ataskaitoje nebereikės nurodyti informacijos apie 5 didžiausius skolininkus, nes nuo 2013 m. sausio 1 d. visos kredito unijos privalės priežiūrai pateikti Didžiausios paskolos sumos vienam skolininkui ir didelių paskolų ataskaitą.

Lietuvos bankas, įvertinęs sparčią kredito unijų plėtrą ir su tuo susijusias rizikas, dar šių metų pradžioje nustatė Kredito unijų veiklos priežiūros tobulinimo kryptis. Atsižvelgiant į jas, Lietuvos bankas patvirtino griežtesnius kvalifikacinius reikalavimus unijų vadovams, nustatė jų egzaminavimo tvarką, sugriežtino kredito unijoms taikomos didžiausios paskolos sumos vienam skolininkui ir didelių paskolų apskaičiavimo taisykles, įtvirtinto naują padengimo likvidžiuoju turtu rodiklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)