Finansų ministerijos siūlymu, būtina parengti mokesčių administravimo įstatymo pataisas. Kaip viena iš galimų pataisų paminėta solidari atsakomybė nesąžiningiems verslininkams, kurie dalyvauja PVM vengimo schemose. Taip pat bus šalinamos prielaidos piktnaudžiauti importo lengvatomis, kai atidedami mokėjimai. Bus peržiūrėta garantijų ir laidavimų už mokestines prievoles sistema. Siūloma rinkti informaciją apie bankų sąskaitos likutį ir pinigų judėjimą.

Atsižvelgiant į šiuolaikinių technologijų pažangą, nagrinėjamos galimybės iš esmės pertvarkyti kasos aparatų techninius reikalavimus. Numatoma diegti inovatyvius sprendimus (panaudojant interneto sąsajas, GSM ryšį) administravimui gerinti, palaipsniui pereinant prie naujų reikalavimų.

Premjero teigimu, jau artimiausiu metu būtina detaliai įvertinti įvežamo kuro atleidimo nuo importo mokesčių lengvatų taikymo spragas.

„Muitinės departamento pateikti skaičiai rodo, kad nemažai didelį kuro kiekį bakuose įvežančių krovininių automobilių važiuoja be krovinio, tad natūraliai kyla klausimas, ar nėra susidariusi sistema – terpė šešėliniam verslui – kai ne Lietuvoje nupirktas kuras įvežamas į Lietuvą, nupilamas ir čia realizuojamas, išvengiant akcizo mokesčio“, – sako ministras pirmininkas.

Pasitarime sutarta, kad būtina parengti konkrečius pasiūlymus, kaip kontroliuoti nelegalią kuro apyvartą.

„Pirmiausia turime kontroliuoti įvežamo ir išvežamo kuro kiekius, kad būtų nustatyta, kokio masto ši problema, ir kaip galima būtų užkirsti tam kelią. Ar tai turėtų būti privaloma įvežto kuro iš trečiųjų šalių apskaita, ar kiti būdai, pasiūlys Finansų ministerija kartu su atsakingomis institucijomis – Muitinės departamentu bei VMI “, – sako premjeras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)