Ketvirtadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) paskelbė, kad Šiauliuose fiksuojamas naujas židinys įmonėje „Rūta“. Liga patvirtinta dviem darbuotojams ir vienam susijusiam asmeniui. Iš viso registruoti keturi su šiuo židiniu susiję COVID-19 ligos atvejai.

Su personalu dirbanti Ž. Rutkauskienė patikslino, kad pačioje įmonėje kol kas nustatyti 2 teigiami testo rezultatai, o anksčiau užsikrėtimų ten taip pat nefiksuota.

Ji pasakojo, kad koronavirusas pirmiausia buvo nustatytas vienos darbuotojos, dirbančios sandėlyje, vaikui, o minėta darbuotoja iš karto izoliuota, tačiau, kaip užsiminė, testas jai iki šiol dar nėra padarytas.

„<..> mes, kaip įmonė, tai moteriai negalėjome inicijuoti testo padarymo, todėl, kad ji izoliacijoje, o kitiems darbuotojams jau patys iniciavome testų darymą.

Du darbuotojai, kuriems koronavirusas nustatytas, taip pat yra iš tos pačios pamainos, kurioje dirbo ta moteris.

Bet jie visiškai nesijautė blogai, tačiau kai buvome informuoti, kad tos darbuotojos vaikui nustatytas koronavirusas, įmonė ėmėsi iniciatyvos, surinko visus kontaktus ir sandėlio darbuotojams padarė tyrimus.

Tada ir buvo rasti minėti du atvejai“, – aiškino personalo vadovė.

Šiandien, kaip patikino, yra imamasi visų rekomendacijų siekiant užtikrinti darbuotojų saugumą.

„Patalpos yra dezinfekuotos, kontaktą turėję darbuotojai yra izoliacijoje. Kadangi atvejai nustatyti sandėlio darbuotojams, izoliacijoje nėra daug žmonių, gal 9.

Dabar, įmonės iniciatyva, nors kitiems ir buvo neigiami atsakymai, sandėlio darbuotojams vėl kartosime tyrimą.

Darbuotojai ne tai, kad izoliacijoje, bet tas sandėlis dabar yra dezinfekuotas ir mes laukiame tų antrinių testų“, – sakė ji bei pridūrė, kad su vykdoma gamyba įmonėje su šia situacija nėra niekaip susijusi.

„Sandėliai yra net ne įmonės teritorijoje. Praktiškai jokio ryšio nei su gamyba, nei su kažkuo, tie sandėliai neturi“, – teigė personalo vadovė.

Bendrai įmonė, kaip patikino, kasdien darbuotojams matuoja temperatūrą, yra įvestas pamaininis darbas, taip pat teritorijoje būtina dėvėti kaukes, o administracija dirba nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)