Ignoruoti darbuotojų neapsimoka ir finansiškai - tyrimais nustatyta, kad organizacijos klimatas gali daryti įtaką iki 30 proc. verslo rezultatų.

S. Stankevičienė vadovams rekomenduoja dalintis su darbuotojais ir finansiniais rezultatais – taip jie įtraukiami ir į taupymą, ir į tikslų siekimą.

„Ankstesnis požiūris organizacijose, ypač lietuviško kapitalo įmonėse, buvo nesidalinti nei tikslais, nei finansiniais rodikliais su darbuotojais, tačiau šis požiūris keičiasi ir kuo daugiau žmonės žino, kokia yra situacija įmonėje, kiek sėkminga veikla, kiek rūpesčių turi organizacija, tuo labiau jie prisideda prie pačios organizacijos. Dar geriau susieti įmonės finansinius rezultatus su darbuotojų motyvacijos sistemomis. Tuomet žmonės yra dar labiau motyvuoti siekti įmonei svarbių tikslų”, - nurodo S. Stankevičienė.

Ji rekomenduoja vadovams atkreipti dėmesį į nukritusią darbuotojų motyvaciją, taip pat laikytis savo pažadų – dėl jų nesilaikymo labiausiai krinta pasitikėjimas vadovams.

„Vis dar yra dalis vadovų, kurie sunkai valdo savo emocijas. Vis dar yra ir tokių, kurie per maža atsakomybės ir savarankiškumo atiduoda darbuotojams, per daug daro patys”, - direktorių klaidas vardina viešnia.

Pasak jos, geriausios šiuolaikinės motyvavimo priemonės – „pripažinimas, galimybė darbuotojams tobulėti, darbuotojų ugdymas, pozityvus klimatas organizacijoje, vadovas, iš kurio galima daug ko išmokti, galimybė darbuotojams daryti įtaką sprendimams, turėti sąlygas, kur jų nuomonė girdima. Ir, aišku, pinigai.”

Koks yra geras vadovas

Koks yra geras vadovas – klausė ne vienas skaitytojas. Pasak S. Stankevičienės, „geras vadovas - tas, kuris siekia ambicingų tikslų, yra optimistiškas, gerai pažįsta save, pažįsta ir gerbia savo pavaldinius ir tikrai nuoširdžiai tiki tuo, ko siekia ir ką daro.”

Artėjančios Boso dienos proga DEFLI skaitytojų klausiama S. Stankevičienė pripažino, kad pati neturi vieno konkretaus vadovo idealo –„matau kelis įmonių vadovus, kurių skirtingas savybes sudėjus į vieną asmenį, būtų puiku. Man patinka tie vadovai, kurie išlieka savimi tiek su puikiomis savo savybėmis, tiek su tam tikrais trūkumais”.

Boso diena minima spalio 16 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)