„Prašome atsakyti, ar tarp tų asmenų yra Lietuvos teisėsaugos persekiojami buvę „Snoro“ akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas bei buvęs „Snoro“ banko valdybos pirmininko pavaduotojas, kuravęs pinigų plovimo ir saugos sritį Romasis Vaitekūnas, šiuo metu su Valstiečių-žaliųjų partijos kandidatų sąrašu išrinktas į Vilniaus miesto savivaldybės Tarybą“, - Seimo pirmininko klausia parlamentarai.

Pasak Seimo nario M. Majausko, turi būti išsklaidytos visos abejonės dėl S. Jakeliūno ryšių su bankrutavusiu „Snoro“ banku ir jo buvusiais akcininkais.

Šiomis dienomis viešai yra paskelbtas Lietuvos banko valdybos pirmininko V. Vasiliausko liudijimas, kad Seimo narys S. Jakeliūnas, 2013 metų rudenį dar dirbdamas ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėju, prašėsi priimamas į darbą Lietuvos banke ir kartu šantažavo V. Vasiliauską tuo, kad jeigu nebus priimtas į darbą, jis „turi pasiūlymą iš su „Snoru“ susijusių asmenų parašyti knygą“.

„Labai svarbu, kad kuo greičiau būtų objektyviai ištirta informacija apie Biudžeto ir finansų komiteto galimą šantažą Lietuvos banko pirmininkui“, - pabrėžia M. Majauskas.

„Paskelbta informacija apie Stasio Jakeliūno ryšius su asmenimis, susijusiais su „Snoro“ banku, reikalauja ypatingo dėmesio, nes tokių ryšių egzistavimas gali grėsti viso Seimo bei Seimo Biudžeto ir finansų komiteto reputacijai bei gali kelti grėsmę svarbiems Lietuvos valstybės finansiniams ir teisiniams interesams bylose, susijusiose su „Snoro“ banko bankrotu“, - pažymi Biudžeto ir finansų komiteto narys A. Kubilius.

Parlamentarai Seimo pirmininką ragina nedelsiant imtis priemonių, kuriomis būtų apsaugota Seimo reputacija ir būtų išvengta grėsmių valstybės interesams.