TS-LKD frakcija siūlo krizės komisijai vadovauti Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojui Vytautui Kamblevičiui.

„S. Jakeliūnas ne vieną kartą yra įvardinęs krizės priežastis ir atsakomybę priskyręs Lietuvos bankui. Tuo pačiu S. Jakeliūnas, kaip pats teigė, siekė bendradarbiauti su Lietuvos banku įsidarbindamas jame. Lietuvos bankas, mūsų žiniomis, nesutiko priimti S. Jakeliūno, todėl šis, asmeninių nuoskaudų vedamas, imasi keršto. Toks elgesys nėra suderinamas su Seimo nario atsakomybe ir pareigomis, vadovaujant tyrimo komisijai“, – sako parlamentarai.

Konservatoriai mano, kad S. Jakeliūnas yra akivaizdžiame interesų konflikte.

„Paaiškėjus naujiems skandalingiems faktams, kuriuos patvirtino pats Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas, jog prašė Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko būti priimamas į darbą, lygiai taip pat, kaip yra paaiškėję, jog prašė ir Gitano Nausėdos būti priimamas į SEB banką, tampa akivaizdu, jog, gavęs neigiamą atsakymą iš abiejų bankų, S. Jakeliūnas savo vadovaujamu tyrimu bando keršyti ir yra akivaizdžiame interesų konflikte“, – sako Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai, siūlantys nušalinti S. Jakeliūną.