Pavyzdžiui, pernai sausį Konkurencijos taryba konstatavo, kad bendrovės, užsiimančios audiovizualinių kūrinių leidyba ir prekyba, buvo sudariusios kartelį.

Taryba skaičiuoja, kad dėl šio išaiškinimo vartotojai gavo 2,07 mln. Lt naudos, o bendrovės sumokėjo beveik 1 mln. Lt baudų.

Kaip nauda skaičiuojama galima žala, kurios vartotojai išvengė atlikus tyrimą.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas sakė, kad įstaigos biudžeto ir gautos naudos santykis yra 1 prie 42.

Tuo metu, pasak jo, analogiška Jungtinės Karalystės sąžiningos prekybos tarnyba yra įsipareigojusi, kad šis jos santykis būtų 1 prie 5.

„Galbūt bus labiau įvertinta mūsų atnešama nauda žmonėms ir bus lengviau priimti sprendimus dėl biudžeto. Mūsų biudžetas buvo ganėtinai mažas“, – pripažino Š. Keserauskas.

Tarybos biudžetas per metus sudaro apie 3,5 mln. Lt.

„Tikimės, kad finansavimas bus didesnis. Tačiau, kiek didesnis, tai yra atskirų derybų klausimas ir tai priklausys nuo to, kokios mums bus priskirtos funkcijos“, – sakė Š. Keserauskas.

Jis neatskleidė, kiek daugiau pinigų kitąmet reikės institucijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją