Tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad tarp pirkime dalyvavusių ūkio subjektų buvo sudarytas draudžiamas susitarimas, rašoma tarybos pranešime spaudai.

Konkurencijos tarybos preliminariu vertinimu, statybų veiklą vykdančios UAB „Elmis“, UAB „Ledevila“ ir UAB „Vortex Capital“, dalyvaudamos 2012 m. spalį Giedriaus Vito organizuotame statybos ir įrengimo darbų pirkime, galimai pateikė suderintus komercinius pasiūlymus ir taip pažeidė Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio reikalavimus.

Tyrimo metu Konkurencijos tarybos siunčiamų dokumentų tiriamajam ūkio subjektui UAB „Elmis“ buveinės adresu ir registravimo adresu įteikti nepavyko, todėl pranešimas apie atliktą Tyrimą įteikiamas viešo paskelbimo būdu.

Su pranešimu apie atliktą Tyrimą ir bylos medžiaga galima susipažinti Konkurencijos taryboje, adresu Jogailos g. 14, 01116 Vilnius, Konkurencijos tarybos darbo laiku.

Jeigu tiriamieji ūkio subjektai be pateisinamos priežasties per nurodytą terminą nepateiks paaiškinimų dėl Tyrimo išvadų, tai nebus kliūtis Konkurencijos tarybai skirti bylų nagrinėjimo posėdį ir nagrinėti bylą bei priimti Konkurencijos tarybos nutarimą.