Tarp asmenų, kuriems bus draudžiama išduoti ES šalių vizas ir kurių turtas Bendrijoje bus įšaldytas, įvardytas separatistų paskelbtos Donecko liaudies respublikos (DLR) „premjeras“ Aleksandras Borodajus, jos saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Chodakovskis, vicepremjeras Aleksandras Kaliuskis, informacijos ministras Aleksandras Chriakovas.

Į „juodąjį sąrašą“ pateko ir Luhansko liaudies respublikos (LLR) „vyriausybės“ vadovas Maratas Baširovas, vicepremjeras Vasilijus Nikitinas, Aukščiausiosios tarybos pirmininkas Aleksejus Kariakinas, vidaus reikalų ministras Jurijus Ivakinas, gynybos ministras Igoris Plotnickis.

Šis sąrašas paskelbtas šeštadienį ES oficialiajame leidinyje. Dabar ES taikys sankcijas iš viso 72 su krize Ukrainoje siejamiems asmenims, taip pat dviem bendrovėms, kurių sąskaitos Bendrijoje buvo įšaldytos.

Tarp naujų asmenų, įtrauktų į šį sąrašą, yra sukilėlių kovotojų lyderiai: kazokų vadas Nikolajus Kozicynas ir už kovotojų mokymus atsakingas Aleksejus Mozgovojus.

ES oficialiajame leidinyje nurodoma, kad sankcijos dėl kurių trečiadienį susitarė Bendrijos ambasadoriai, įsigalioja nuo šeštadienio.

Pasak DLR vicepremjero Andrejaus Purgino, minimos sankcijos neturės įtakos lyderių veiklai. Mat, „premjeras sąskaitų ir nekilnojamojo turto Europoje neturi, tai šios sankcijos jam nepakenks“, sakė jis agentūrai „Interfax“.

LLR „Liaudies fronto“ lyderis Aleksejus Čmilenka, savo ruožtu, sakė, kad problemų dėl ES sankcijų nebus.

„Bataliono vadas, vienas LLR savanorių lyderių, Aleksejus Mozgovojus – idėjiškas karys, jam šitos sankcijos nepakenks“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)