Atlikus laboratorinius mėginių tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute nustatyta, kad riestainiuose „Chrustiaščia kukurūznaja“ ir vafliniuose vamzdeliuose „Chrumka“ yra daugiau kaip 5 proc. genetiškai modifikuotų sojų.

Konditerijos gaminių ženklinimo etiketėse bei maisto produktų saugą ir kokybę patvirtinančiuose dokumentuose Ukrainos gamintojai informacijos apie sudėtyje esančius GMO nenurodė, nors pagal Europos Sąjungoje galiojančius teisės aktų reikalavimus, tai padaryti privalu, jei maisto produkte yra daugiau kaip 0,9 proc. GMO.

Konditerijos gaminių importuotojui nurodyta tinkamai perženklinti produktus prieš juos pateikiant vartotojams. Be to, įvertinus riziką, sugriežtinta visų iš Ukrainos importuojamų konditerijos gaminių kontrolė dėl GMO nustatymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)