Pastarieji teisinasi, kad neprivalo surinkti šalia konteinerių, o ne jų viduje esančių atliekų.

Nepatenkintų kauniečių teigimu, neretai po šiukšliavežių apsilankymo jų kiemas primena tikrų tikriausią šiukšlyną. "Nejaugi jiems sunku išlipti iš mašinos ir įsimesti tuos plastikinius butelius, kurie mėtosi šalia konteinerio? Suprantu, kad teritorijos tvarkymas ne jų, bet administratorių reikalas, tačiau kodėl po šiukšliavežių apsilankymo mūsų kiemas turi atrodyti kaip šiukšlynas", - piktinosi savo kiemą po konteinerių "išvalymo" nufotografavęs kaunietis Artūras.

Birželio 23-iosios gatvėje gyvenantis Artūras pasakojo, kad aplaidžiai dirbančias "Kauno švaros" šiukšliavežių komandas yra matęs ne kartą.

"Netvarka prie konteinerių būna labai dažnai. Blogiausia, kad ten paliktos šiukšlės vėjo išnešiojamos po visą kiemą", - sakė vyriškis. Nusiskundimų atliekų surinkėjų darbu turi ir Šilainių gyventojai. Sąžiningai atliekas rūšiuojantys šilainiškiai tikina ne kartą matę, kaip surūšiuotos šiukšlės suverčiamos į bendrą mašiną.

Priekaištų atliekų surinkėjams iš "Kauno švaros" negaili ir miesto mikrorajonus administruojančių bendrovių samdyti darbuotojai, kuriems tenka iškuopti visą paliktą netvarką. "Kadangi šiukšlės, išbyrančios iš atliekų konteinerių, automatiškai atsiduria daugiabučio teritorijoje, jas surinkti tenka mūsų samdytos įmonės kiemsargiams. O tai - papildomas darbas. Be abejo, būtų geriau, jei atliekų vežėjai pasistengtų nebarstyti šiukšlių, galbūt įsigytų sandaresnius konteinerius - tuomet ir kiemsargiams būtų lengviau, ir miestas taptų švaresnis", - sakė "City service" atstovas spaudai Vilius Mackonis.

Bendrovės "Kauno švara" gamybos direktorius Antanas Budnikas tvirtino nė karto nesulaukęs skundų dėl prasto savo darbuotojų darbo. Tačiau pripažino, kad atliekų surinkėjai po savo apsilankymo šiukšlių neturėtų palikti. "Atliekas išvežantys darbuotojai neprivalo surinkti šalia konteinerių paliktų šiukšlių maišų ar pavienių šiukšlių. Bet jei atliekos išbyra jas verčiant į mašiną, šiukšliavežiai turi išlipti ir jas surinkti. Gali būti, kad iškritusias šiukšles ne visada surenkame, tačiau dėl to kiemai nevirsta šiukšlynais", - įsitikinęs "Kauno švaros" atstovas.