Tai reiškia, kad vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslauga gali pabrangti dar šiemet.

Seimo Kaimo reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetai trečiadienį pritarė pataisoms, kuriomis siūloma leisti vandens tiekimo įmonėms prašyti VERT jų paslaugų kainas perskaičiuoti iš karto, kai tik trečdaliu pasikeistų elektros arba dujų kainos.

Dabar dėl pataisų balsuos Seimas.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkės konservatorės Aistės Gedvilienės teigimu, dabar kai kurios įmonės, turėdamos labai ribotas galimybes padidinti tarifus, dirba nuostolingai ir metų pabaigoje neturės lėšų darbuotojų atlyginimams.

„Įmonės eina į bankrotą, pasidarys metų gale nemokios“, – po komiteto posėdžio BNS sakė A. Gedvilienė.

Jei pataisa bus priimta, ji įsigalios iš karto, kai įstatymą pasirašys prezidentas Gitanas Nausėda.

„Galbūt žmogui nebus taip jaučiama, bet įmonei tai yra gyvybiškai svarbus aspektas“, – tvirtino A. Gedvilienė. Ji pabrėžė, kad komiteto svarstymuose nebuvo aptariamas galimas kainų pabrangimas.

Dabar geriamojo vandens kainos peržiūrimos du kartus per metus – sausį ir liepą.

Be to, Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo pataisomis siūloma leisti įmonėms susijungti, o jeigu bendrovės nebegalėtų tiekti vartotojams vandens, VERT nustatytų garantinį tiekimą.

Jungiant įmones norima išvengti galimo jų bankroto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją