Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, trečiadienį net nesvarstęs nei senosios, nei naujosios kadencijos parlamentarų siūlymų ir komitetų išvadų, pritarė kitų metų valstybės biudžeto projektui, kurį parengė Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė, ir teikia jį svarstyti Seimui.

Komiteto vadovas „valstietis“ Statys Jakeliūnas teigia, kad komitetas tik išimtiniais atvejais pritartų Seimo narių ar komitetų siūlymams skirti daugiau lėšų vienai ar kitai sričiai. Pasak jo, tokie siūlymai turės būti labai pagrįsti ir argumentuoti bei nesukelti rizikos deficitui.

„Tie siūlymai yra rengti senojo Seimo atstovų, didžiąja dalimi, komitetų - taip pat. Atėjo nauji žmonės į komitetus, nauji pirmininkai, ir dabar jie turi patys pirma susipažinsi su tais siūlymais, galbūt jie dalies (siūlymų - BNS) būtų atsisakę. Neturėdami galimybės detaliai įvertinti, komitetai neturėdami (galimybės - BNS) pristatyti mums detaliai, todėl pasiūlėme Finansų ministerijai peržiūrėti juos, atrinkti tuos, kuriuos mato prasmingais, ir pateikti mums rekomendacijas. Bet tai nereiškia, kad mes neturime pareigos grįžti prie jų, įvertinti ir siūlyti, bet tam reikia šiek tiek daugiau laiko. Vyriausybė, manau, mums padės“, - BNS sakė S.Jakeliūnas.

Jo teigimu, atsisakyta svarstymų ir dėl to, kad buvo atsižvelgta į įtempto biudžeto galimybes.

„Požiūris bent jau mano ir, tikiuosi, komiteto bus toks, kad labai išimtiniais atvejais galėsime pritarti kokiems nors siūlymams - jie turi būti labai pagrįsti ir argumentuoti ir nesukelti rizikos deficitui“, - teigė komiteto vadovas.

S.Jakeliūnas atsisakė BNS pateikti išsamią informaciją, kiek komitetas gavo Seimo narių pasiūlymų ir kokioms sritims. Anksčiau tokia informacija nebuvo slepiama.

2017 metų biudžeto projekto parlamentas imsis ketvirtadienį - jį apsvarstęs, Seimas grąžins dokumentą tobulinti Vyriausybei. Jo antras svarstymas turi įvykti iki gruodžio 18-osios, po to artimiausiame posėdyje dėl jo Seimas balsuoja.

Pagal dabartinį projektą, valstybės biudžeto pajamos sieks 8,476 mlrd. eurų - 5,3 proc. daugiau nei šių metų planas, o asignavimai - 9,59 mlrd. eurų - 373 mln. eurų daugiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)