Susitikime Helsinkyje trečiadienį R.Šadžius pabrėžė, kad Pasaulio bankas buvo nuolatinis ir svarbus Lietuvos bei kitų Baltijos šalių rėmėjas pertvarkant ir stiprinant regioną ekonomiškai ir politiškai nuo pat nepriklausomybės atgavimo 1990-aisiais, pranešė Finansų ministerija.

„Pasaulio banko, tarptautinės bendruomenės ir pačių šalių pastangomis per kelis dešimtmečius pavyko pasiekti, kad Baltijos regionas taptų augančios ekonomikos ir gerovės vieta. Šiemet Lietuvai prisijungus prie euro zonos ir ne tik simboliškai vėl suvienijus Baltijos šalis, logiška būtų užbaigti dar vieną transformaciją – 2006-aisiais pradėtą Baltijos šalių statuso PB pakeitimą iš gavėjų į donores“,- pranešime sakė R.Šadžius.

Anot ministerijos, Jimas Yong Kimas teigė, kad Pasaulio bankas atsižvelgs į Baltijos šalių prašymą.

Bendra Baltijos šalių pozicija oficialiai pateikta 2014 metais. Tuomet inicijuotas Baltijos šalių perėjimas iš Europos ir Centrinės Azijos (ECA) biuro, koordinuojančio besivystančias šalis ECA regione, į Paryžiaus biurą, koordinuojantį PB santykius su išsivysčiusiomis valstybėmis.

Nuo 2002 metų Lietuva iš Pasaulio banko nebesiskolina, o nuo 2006-ųjų rugsėjo pakeitė savo statusą iš paramos gavėjos į donorės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)