ŽŪM pabrėžia, kad grūdų derlius dar daug kur nenuimtas, tad nėra žinoma ir galutinė jų kaina.

Pasak paukštynų, pasaulyje brangsta kone viskas, kas naudojama pramonėje auginamų paukščių lesalui. Esą todėl paukštieną teks branginti, nors ir prognozuojamas rekordinis grūdų derlius.

„Grūdų kainą įtakoja ne Lietuvos rinka. Grūdai yra biržinė prekė, įtakoja visa biržos kaina. Šiandien pašaro kaina, pagal visas sudedamąsias vertes, kyla apie 20 proc. Akivaizdžiai tiek rinkoje turėtų pakilti ir mėsos kaina“, - TV „Žinioms“ sakė Tautvydas Barštys, „Kauno grūdų“ valdybos pirmininkas.

ŽŪM specialistas Rimantas Krasuckis pastebi, kad verslininkų pareiškimai skuboti, nes pasaulinės pašarinių grūdų kainos dar nėra aiškios, nes derlius daug kur dar nenuimtas. „Šiandien galutinės prognozės niekas neturi. Tai priklausys labai nuo visos situacijos - tiek Europoje, tiek pasaulyje. Nenorėčiau gąsdinti vartotojų, kad bus taip ar kitaip“, - televizijai sakė jis.

Statistika rodo, kad lietuvis vidutiniškai per metus suvalgo 23 kg. Daugiau suvalgoma kiaulienos - apie 39 kg.

Pašariniais grūdais minta ir kiaulės, tačiau jų augintojai kol kas kainų kilimu nebaugina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)