Interviu britų dienraščiui „The Guardian“ fondo „Hermitage Capital“ vadovas Williamas Browderis sakė, kad taip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori užbėgti įvykiams už akių, rašo BBC.

„Praėjusią savaitę vykęs vieno iš turtingiausių Rusijos žmonių sulaikymas buvo Rusijos prezidento Vladimiro Putino bandymas apsisaugoti nuo galimo vidinio perversmo",-  spėja vienas iš aktyviausių jo kritikų“.

V. Jevtušenkovas penktadienį buvo paleistas į laisvę – prieš tai tris dienas jis praleido namų arešto sąlygomis dėl kaltinimų pinigų plovimu, primena dienraštis. Tiesa, vėliau ši žinia dėl namų arešto panaikinimo buvo paneigta.

Vladimiras Jevtušenkovas
W. Browderis yra įsitikinęs, kad V. Jevtušenkovo areštas – abejonių nepaliekanti V. Putino žinutė šalies oligarchams, kurių turtas jau nukentėjo nuo Vakarų pritaikytų sankcijų, kad jiems nevertėtų rengti jokių drąsių planų prieš dabartinę Rusijos valdžią.

Anot „Guardian“, V. Jevtušenkovas – vienas iš turtingiausių rusų, „atsidūrusių Rusijos teisėtvarkos pareigūnų rankose“ po to, kai 2003 metais už grotų atsidūrė Michailas Chodorkovskis.

Bendrovės „Sistema“ vadovo ir pagrindinio akcininko areštas pakurstė gandus, kad Kremlius rengiasi į savo rankas perimti milijardieriui priklausančios naftos bendrovės „Bašneft“ kontrolę.

Tačiau W. Browderis mano, kad V. Jevtušenkovo areštas buvo sprendimas, „pasufleruotos paranojos, o ne konkrečių planų perimti konkretų turtą“.

DELFI primena, kad V. Jevtušenkovui namų areštas buvo paskirtas rugsėjo 16 dieną. Jis buvo apkaltintas bendrovės „Bašneft“ akcijų grobstymu.

Tyrėjų tvirtinimu, bendrovė „Bašneft“ buvo parduota įmonei „Sistema“ 2009 metais už 500 mln. dolerių, už daug mažesnę nei sutarta kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1211)