Ją įkūrusi verslininkė nusprendė persikelti į Garliavą, kadangi Alytuje nesulaukdavo reikiamo klientų skaičiaus. Atsilaisvinusiose kavinės patalpose šiuo metu įsikūrusi virtuvėlė, kur savivaldybės darbuotojai gali pavalgyti, išgerti kavos.

Alytaus miesto savivaldybės pastate įsikūrusi kavinė buvo uždaryta prieš mėnesį. Kavinės savininkė, mažosios bendrijos „Irutės pietūs“ vadovė Irena Zagurskienė savivaldybei pateikė prašymą nutraukti veiklą. Buvo nutraukta ir patalpų nuomos sutartis.

„Visi mūsų klientai buvo tik savivaldybės darbuotojai. Mes vien jiems valgyti ir gaminome. Kitiems žmonėms buvo nepatogu privažiuoti prie kavinės. Prie prekybos centro „Nemunas“ esanti automobilių stovėjimo aikštelė taip pat būdavo sausakimša automobilių, kuriuos pasistatydavo savivaldybės darbuotojai ar į savivaldybę atvykę gyventojai“, - kalbėjo I. Zagurskienė.

Ji teigė kad pagrindinė priežastis, kodėl Alytuje nusprendė nutraukti savo veiklą – maži klientų srautai.

Pasak moters, kad Alytuje jai patiko, tačiau ji neįvertino kai kurių verslui nepalankių aplinkybių. „Iš klaidų mokomės“, - sakė I. Zagurskienė.

Kaip informavo Alytaus miesto savivaldybės Vidaus ūkio skyriaus Violeta Stanionienė, šiuo metu patalpose, kuriose veikė kavinė, įsikūrusi virtuvė savivaldybės darbuotojams.

„Kol patalpos laisvos, tai mes jas panaudojame, bet ateityje, atsiradus poreikiui jas išnuomoti, tokia galimybė bus“, - teigė V. Stanionienė.