„Bendraujame su „Grigeo Klaipėda“ ir abejoms šalims buvo žinoma, kad šį savaitgalį bus pasiektas suminės taršos limitas. Informavome „Grigeo Klaipėdą“ apie sutarties nutraukimą, taip pat šiandien uždarysime sklendes, kad nuotekos nebūtų leidžiamos į Dumpių nuotekų valyklą“, – pranešime sakė „Klaipėdos vandens“ vadovas Benitas Jonikas.

Šių metų sausį „Grigeo Klaipėdai“ buvo išduotos prisijungimo sąlygos, o nuo birželio buvo pasirašyta trumpalaikė sutartis, kuri numato, jog įmonė negali viršyti suminės taršos norint gamybines atliekas leisti į miesto nuotekų tinklus.

Sutartis buvo sudaryta vienam mėnesiui ir buvo pratęsta du kartus. „Grigeo Klaipėda“ birželio ir liepos mėnesiais sumažino išleidžiamų teršalų koncentraciją, tačiau savaitgalį pasiekus suminės taršos limitą „Klaipėdos vanduo“ pranešė nutraukiantis laikiną sutartį.

Anot „Klaipėdos vandens“, dėl naujos trumpalaikės sutarties sudarymo bus sprendžiama įvertinus situaciją Dumpių nuotekų valykloje ir nustačius leidžiamą teršalų kiekį ir taršą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)