„Papildomomis priemonėmis esame aprūpinę uosto locmaninius katerius. Locmanai yra ta grandis, kuri pirma patenka į laivus, atvykusius į Klaipėdą. Taip pat Uosto direkcijos atsakingi darbuotojai yra papildomai supažindinti su ekstremaliųjų situacijų plano dalimi dėl biologinės kilmės ekstremaliųjų įvykių“, – pranešime cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Uosto režimo ir technologijų departamento direktorius Egidijus Kuzmarskis.

Neeiliniame ekstremaliųjų operacijų situacijų centro posėdyje aptarti veiksmai, sužinojus apie galimą koronaviruso atvejį į Klaipėdos jūrų uostą atvykstančiame laive.

Taip pat Uosto direkcija kreipėsi į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentą, inicijuodama pasitarimą su atsakingomis institucijomis dėl bendrų veiksmų galimo koronaviruso atveju

Kaip nurodoma pranešime, per metus į Klaipėdos jūrų uostą atplaukia apie 7 tūkst. laivų iš įvairiausių pasaulio valstybių, tad uosto tarnybos turi būti pasirengusios galimiems, su virusu susijusiems ekstremaliems atvejams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)