Bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovai informavo Klaipėdos miesto vadovus, kad dėl nepakitusių tarifų už sunaudojamą vandenį pernai patyrė apie 3 mln. litų nuostolių.

Pasak "Klaipėdos vandens" atstovų, dėl netikslios daugiabučių namų gyventojų suvartojamo karšto vandens apskaitos bendrovės patiriami nuostoliai didės, todėl šioje sistemoje būtini pokyčiai.

Bendrovės vadovai prašo savivaldybės pritarti vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo tarifų didinimui.

Miesto politikams pateikti keli atsiskaitymo už vandenį būdai. Vienas iš jų - "Klaipėdos vanduo" siūlo įvesti abonentinį mokestį, kuris nebūtų didesnis kaip 10 litų per mėnesį.

Be to, planuojama pakoreguoti vandens tiekimo tvarką. Miesto valdžios prašoma pritarimo, kad šaltas vanduo būtų parduodamas bendrovei "Klaipėdos energija" karštam vandeniui ruošti. Tuomet sumažėtų "Klaipėdos vandens" nuostoliai. Dalį šios bendrovės nuostolių dėl specialiai kai kurių gyventojų klaidinamos karšto vandens apskaitos prisiimtų "Klaipėdos energija".

Jeigu bus priimtas sprendimas šaltą vandenį parduoti šilumos tinklams, tarifas už suvartojamą vandenį padidės apie 8 procentus.

Pasak dienraščio, dėl naujosios tvarkos labiausiai nukentėtų - mokėtų brangiau - tie asmenys, kurie suvartoja mažiausiai vandens - apie 1-2 kubus per mėnesį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją