Bendrovės pajamos per šį pusmetį išliko beveik nepakitusios - 56,2 mln. litų (pernai tuo pat metu - 56,1 mln. litų).

Pasak bendrovės "Klaipėdos energija" generalinio direktoriaus Vytauto Valučio, per pirmąjį šių metų pusmetį įmonės gamybos apimtys išliko beveik nepakitusios, tuo tarpu gamybos sąnaudas pavyko gerokai sumažinti - tai ir lėmė pelno augimą. "Taip pat pasiteisino investicijos į įmonės modernizavimą bei technologijas, mažinančias šilumos nuostolius ir taupančias energetinius resursus. Pagerėjo vartotojų mokumas, o skolininkų gretos sumažėjo", - sakė V.Valutis.

Šiemet "Klaipėdos energijos" vartotojų prasiskolinimas sumažėjo 11 proc., o mokumas siekė 114,5 proc.

Per pirmąjį šių metų pusmetį "Klaipėdos energija" investavo 3,9 mln. litų. Šiemet įmonė iš viso planuoja investuoti 11,5 mln. litų.

Šiais metais šilumos tinklų renovacijai bendrovė tikisi gauti 7,3 mln. litų Europos Sąjungos Struktūrinių fondų paramos. Įmonė savo ir skolintomis lėšomis šilumos ūkį atnaujinti ketina per 2-3 metus, keisdama daugiau nei 30 metų senumo vamzdynus. Tokiu būdu šilumos nuostolius tinkluose numatoma sumažinti 4,5 proc.

AB "Klaipėdos energija" prižiūri daugiabučių namų, verslo įmonių ir socialinės paskirties pastatų šildymo ir karšto vandens sistemas Klaipėdoje ir Gargždų miestuose. Taip pat bendrovė diegia pažangias gamybos technologijas, modernius verslo ir finansų valdymo metodus, įgyvendina naują atsiskaitymo su klientais sistemą, plečia klientų informavimo bei konsultavimo paslaugas. Įmonė ketina didinti elektros energijos gamybą ir ateities planuose yra numačiusi statyti 75 MW galios elektrinę, kuri gamintų elektros ir šilumos energiją.

2004 m. "Klaipėdos energija" gavo licenciją elektros energiją parduoti tiesiogiai klientams. Kol kas 10,8 MW galios elektrinėje pagaminamą elektrą bendrovė parduoda į bendrąjį šalies elektros tinklą.

Įmonės akcinis kapitalas siekia 101,91 mln. litų. Klaipėdos miesto savivaldybė valdo 75,19 proc., Vokietijos "Stadtwerke Leipzig" ir "VNG-Ergascommerz" - atitinkamai 14,72 ir 4,9 proc., Klaipėdos rajono savivaldybė - 4,44 proc. "Klaipėdos energijos" akcijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją