Pirmąkart rajono taryba už akcijų paketą norėjo gauti per 4 mln. litų, bet ši kaina nesuviliojo nė vieno pirkėjo.

Pasak dienraščio, manoma, kad realiausia akcijų pirkėja dabar yra gamtines dujas į Lietuvą importuojanti "Dujotekana".

"Visada reikia žengti pirmą žingsnį. Kaip dujų tiekėjai turime būti arčiau vartotojų", - sakė "Dujotekonos" generalinis direktorius Raimundas Paliukas, paklaustas, kodėl bendrovei parūpo nedidelis Klaipėdos įmonės akcijų paketas.

Praėjusį kartą parduodant akcijas manyta, kad ją pirks beveik 20 proc. "Klaipėdos energijos" akcijų jau turinčios Vokietijos bendrovės "Verbundnetz Gas" ir "Stadtwerke Leipzig" bei "Dujotekana".

"Verbundnetz Gas" atstovai anksčiau yra ne kartą minėję planus didinti akcijų dalį "Klaipėdos energijoje", bet investiciniai planai dabar sustabdyti dėl akcininkų pasikeitimo Vokietijoje.

Bendrovės 42 proc. akcijų atsisako susijungę Vokietijos energetikos gigantai "E.ON Energie" ir "Ruhrgas".

Pasak dienraščio, Vokietijos bendrovė greičiausiai atsisakys "Klaipėdos energijos" akcijų, nes Klaipėdos miesto, kuriam priklauso kontrolinis "Klaipėdos energijos" akcijų paketas, meras Rimantas Taraškevičius yra sakęs, kad bendrovė daugiau nebus privatizuojama.

"Klaipėdos energija" pernai uždirbo 7,2 mln. litų grynojo pelno. Šįmet jo gauta per 9 mln. litų, o visų metų pelnas turėtų sudaryti apie 5 mln. litų.

Pasak dienraščio, bendrovė ketina statyti naują šiluminę elektrinę, o projekto galimybių studiją finansuoti rengiasi Suomijos vyriausybė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją