Dar vieną bendrovę „Alfabioetanolis“ tik ruošiamasi statyti. „Alfabioetanolis“ gamins bioetanolį - geriamąjį spiritą, iš kurio bus gaminami priedai benzinui.

Projekto vadovas Linas Šakalys pasakojo, kad abi bendrovės gamins žaliavą, kuri bus eksportuojama į Vakarų Europą, daugiausiai - į Vokietiją.

„Alfabioetanolis“ produkciją gamins iš įvairių grūdų. Didžiąją dalį žaliavos žadama supirkti Lietuvoje. Likusią - importuoti iš kitų šalių.

L.Šakalys sakė, kad iš bendrovės „Mestila“ sklis ruginės, o iš „Alfabioetanolio“ - salyklo kvapas, panašus į tą, kurį skleidžia alaus darykla „Švyturys“.

„Aplinką statomos įmonės terš ne daugiau nei alkoholio gamintojai. Į aplinką pateks tik kažkiek organinių dulkių. Išsamus poveikio aplinkai vertinimas dar nepadarytas“, - sakė LEZ projektų vadovas Raimondas Bakas.

Bendrovė „Mestila“ užims apie 4,5 ha LEZ teritorijos, o „Alfabioetanoliui“ turėtų būti skirtas apie 6,6 ha sklypas.

Abiejų bendrovių sklypai ribosis. Jų kaimynystėje turėtų atsirasti ir naujoji bendrovės „Klaipėdos energija“ termofikacinė jėgainė.

R.Bakas sakė, kad bendrovių „Mestila“ ir „Alfabioetanolis“ statybos kainuos maždaug po 30-40 milijonų eurų. Kiekvienoje dirbs apie 40-50 žmonių.

„Darbo vietų nebus labai daug, nes produktas išgaunamas technologiškai. Žmonėms reikės tik stebėti gamybos procesus“, - paaiškino pašnekovas.