„Jei buto savininkai per mėnesį išleis tik vieną kubinį metrą vandens, jie dėl pardavimo mokesčio tarifo mokės kaip už du kubinius metrus vandens. Tai yra pardavimo mokestis bus lygus beveik vieno kubinio metro vandens ir nuotekų kainai“, - sakė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Anot jo, pardavimo mokestis bus įvestas siekiant padengti išlaidas už skaitiklius, sąskaitų pateikimą klientams ir bendrovės Pardavimo departamento darbuotojų algas.

„Jei bute sunaudojami didesni kiekiai vandens, jis santykinai brangs apie 15 proc., pridėjus ir pardavimo mokestį - iki 25 proc.“, - teigė generalinis direktorius.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė sakė, kad pardavimo mokestis būtinas, nes gyventojai jau turi po keletą butų, kuriuose ne visada gyvena nuomininkai ir vanduo nenaudojamas.

„Tačiau bendrovė negali sumažinti savo pajėgumų, jei tuščiuose butuose nenaudojamas vanduo, todėl turi būti įvestas pardavimo mokestis“, - teigė ji.

Anot vicemerės, jei bute per mėnesį nesunaudojama nė lašo vandens, savininkams vis tiek teks mokėti pardavimo mokestį, lygų vienam kubiniam metrui vandens.

Netrukus naujų vandens tarifų skaičiuotės bus pateiktos Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai, kuri po dviejų mėnesių pateiks savo išvadas. Vėliau naujos kainos bus pateiktos tvirtinti savivaldybės tarybai.

Šiuo metu vienas kubinis metras vandens ir nuotekų kainuoja 8,86 lito.