Klaipėda yra labai tinkama aktyviam poilsiui, turime daugiau nei 150 km dviračių trasų, taigi nuo Klaipėdos galima nuvykti 50 km į Šventąją, 50 km į Kuršių Neriją, 50 km iki Šilutės, o Klaipėdos mieste yra apie 60 km dviračių trasų“, - pasakoja Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Ji primena, kad dviratininkų ir kitų keleivių paslaugoms yra iš Klaipėdos į Nidą vykstantis greitasis keltas, kuris savo kelionės tikslą pasiekia per 2 valandas.

„Labai patogu vykti su dviračiais, kadangi dviračiai netgi nekainuoja. Pernai ir šiemet mūsų Danės upėje atsirado vandens dviračiai, kas turistams taip pat labai patrauklu“, - vardijo ji.

Kitos Klaipėdoje siūlomos paslaugos: laipiojimo uolomis klubo pramogos, kurios yra vienintelės tokio tipo Baltijos šalyse, pramoginė žvejyba – yra daugiau nei 30 laivelių, galinčių plaukti į Baltijos jūrą.

„Tai yra labai populiaru menkių sezono metu, - pastebėjo ji. - Taip pat turime profesionalių jachtų, kurios teikia šias paslaugas ir gali kiekvienam, atvykusiam į mūsų kraštą, pasiūlyti paplaukioti jachtomis, pamokyti buriuoti.“

Primenama, kad Klaipėdoje yra laipiojimo parkas, tinkamas atvykusiems su šeimomis, netoli Klaipėdos – nedidelis zoologijos sodas, Klaipėdos rajone yra ir dinozaurų parkas.

„Šių metų vasarą galbūt, o jau kitais metais tikrai, Trinyčių tvenkinyje turėsime vandenlenčių ir irklalenčių parką. Konkursas yra laimėtas ir laimėtojai 10-iai metų išsinuomavo šią teritoriją ir ją atgaivins“, - pasakojo R. Savickienė.

Mėgstantiems pasivaikščioti po miestą, siūloma apžiūrėti mažąją miesto architektūrą, suskaičiuojama, kad Klaipėdoje yra apie 300 mažųjų skulptūrėlių ir paminklų.

„Turime ir peliuką, kuriam reikia pakuždėti į ausį, turime ir kačiuką, ir berniuką, kuris moja atplaukiantiems laivams, yra netgi specialus Turizmo informacijos centro sukurtas žemėlapis - maršrutas, kuriuo turistai labai mielai keliauja ir fotografuojasi prie visų šių skulptūrėlių“, - anonsavo ji.

Naujienų žada pažerti ir Klaipėdos jūrų muziejus – akvariumas. Delfinariumas pradeda dirbti vasaros sezono laiku, ir, nors muziejus yra rekonstruojamas, edukacinė programa yra vykdoma pakeliui į muziejų esančioje žvejo sodyboje.

„Kalbant apie tolimesnę delfinariumo rekonstrukciją, liepos pabaigoje turėtų būti atidarytas lauko baseinas delfinams, o greičiausiai rugpjūtį atsidarys Dangaus kavinė ant delfinariumo stogo su labai puikiu vaizdu“, - pasakojo R. Savickienė.

Vasaros pabaigoje planuojama atnaujinti delfinų terapijos seansus, bet bus teikiama ir daugiau paslaugų, tai - spalvų ir muzikos terapija.

„Ir visiška naujiena, tai – roplių terapija. Buvo nustatyta, kad visi šaltieji gyvūnai turi teigiamos įtakos ir todėl jūrų muziejus ir delfinariumas įsigijo iguanų“, - pastebėjo R. Savickienė.

Ji vardija, kad Klaipėdos muziejai turi daug edukacinių programų, kurios įdomios tiek vaikams, tiek suaugusiems, pavyzdžiui, galima susipažinti su legendine Klaipėdos virtuve. Yra ir tokios naujos edukacinės programos, kurių metu ieškoma lobio arba siekiama pažinti miestą.

Pasak jos, Klaipėdoje dirba apie 200 gidų, kurie ekskursijas veda ir apsirengę teminiais drabužiais. Dar viena naujiena: Klaipėdoje sudarytas maršrutas, kurio metu lankomos visos vietos, kur yra lankiusis Prūsijos karalienė Luiza.

Artimiausi didieji renginiai vyks birželio 5-7 d., tai - Pilies džiazo festivalis ir vyks didžiųjų burlaivių regata, kurios metu bus galima ne tik burlaivius aplankyti, bet ir jais paplaukioti. Vasarą Klaipėdoje taip pat vyks mažiausiai trys festivaliai, Jūros šventė bei miesto gimtadienis.

„Dar viena naujiena yra restoranas ir muziejus „Meridianas“, atsidarė ir Džiugo sūrio namai“, - priminė Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė.

Naujiena yra ir Klaipėdoje atidarytas „Rochen“ saldainių fabrikas, kuriame galima gaminti saldainių.

„Aišku, jie kelia labai daug higieninių reikalavimų, jeigu vedate vaikučius, būtina turėti mediko išvadą, kad nei vienas neserga. Jie duoda visus rūbus, tad vaikams labai patinka, nes jie patys gamina saldainius, pamato technologiją, tai - įdomi ir patraukli pramoga“, - sakė R. Savickienė.

Turistams siūloma susipažinti ir su į Klaipėdą atplaukusiu suskystintų gamtinių dujų terminalu „Independence“, kurio maketas yra Klaipėdos turizmo informacijos centre.

Pažintinę verslo misiją, skatinančią atvykstamąjį ir vietinį turizmą, organizavo Valstybinis turizmo departamentas ir "Estravel". 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)