Už perkėlimą bendrovei "Smiltynės perkėla" numatyta kompensuoti pagal Vyriausybės nustatytą tvarką, tačiau kol kas neaišku, kada ji bus patvirtinta.

ELTA primena, kad penktadienį Seimas priėmė Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymą, kuriame numatyta, jog šios programos lėšos taip pat bus naudojamos keleivių ir transporto priemonių neatlygintino perkėlimo keltais per Kuršių marias išlaidoms kompensuoti.

Šis įstatymas įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Neringos meras Stasys Mikelis jau seniai siekė tokio sprendimo ir penktadienį dienraščiui "Klaipėdai" sakė esąs patenkintas, nes neringiškių bėdos ir norai pagaliau buvo išgirsti. Pasak jo, žmonės nemoka už kelius ir tiltus, todėl jie turi tokią pat teisę nemokėti už persikėlimą keltais.

Į klausimą, ar nebijoma turistų antplūdžio Neringoje, meras atsakė, jog turistų srautą galima reguliuoti didinant įvažiavimo rinkliavos mokestį, renkamą kontrolės postuose pasienyje ir Alksnynėje, o tranzito į Kaliningradą padidėjimo galima išvengti nustatant atskirus tranzito mokesčius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją