Jo teigimu, mokesčių reformą galima iš dalies vadinti ir liberalia, bet ji esą turi ir socialdemokratinių sprendimų.

„Pirmą kartą turime progresinį (gyventojų pajamų mokesčio - ELTA) tarifą, bent jau 20-27 procentų. Taip visada bus, bent jau mūsų krašte - ir pensijų, ir mokesčių reforma yra vis dėlto naudinga žmonėms, jiems atlyginimai ir įvairios išmokos dėl to pakils vidutiniškai nuo 1,3 iki 1,5 karto“, - „Žinių radijui“ sakė G. Kirkilas.

Pasak jo, vis dėlto negalima nekreipti dėmesio ir į investicinę aplinką.

„Esame labai liberalioje konkurencinėje aplinkoje. Latvija, Estija, Lenkija yra patrauklios ir kitais aspektais. Jeigu mes neišsaugosime patrauklumo investicijoms, ypač naujų technologijų kompanijoms, kurios paprastai turi aukštų atlyginimų darbuotojus, tai mes tiesiog atsiliksime“, - pabrėžė parlamentaras.

G. Kirkilo teigimu, jau dabar yra daug požymių, kad daug stambių ir Lietuvoje veikiančių kompanijų centriniai biurai yra Taline.

„Būtent dėl to Lietuva negali atsilikti, ir visos reformos (reikalingos - ELTA). Mokesčių reforma daugiau kairioji, bet yra ir iš tikrųjų liberalios reformos požymių“, - komentavo G. Kirkilas.

ELTA primena, kad mokesčių reformos įstatymų projektams Seimas yra pritaręs. Mokestinius pakeitimus liečiančius įstatymus, kad jie įsigaliotų nuo kitų metų sausio pirmos dienos, jau pasirašė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)