Prieš penkiolika metų klestėjusi smulki prekyba kaip staiga atsirado, taip staiga ir bankrutavo, o neišvaizdūs kioskai liko stovėti. Mat savininkai, atsisakę prekybos, palieka kioskus likimo valiai.

Aplūžę pastatėliai tampa benamių ar nusikaltėlių buveinėmis, darko miesto vaizdą. Apleisti kioskai tampa savivaldybės galvos skausmu. Šiomis dienomis nutarta nukelti dar vieną kioską.

Savivaldybė parašo įspėjimą, kad savininkas savo turtą nusigriautų, tačiau beveik nėra buvę, kad atsirastų norintis susitvarkyti seną lūženą. Ir šį kartą bus palaukta kelias savaites - ant kiosko sienos kabės skelbimas, raginantis šeimininką pasirūpinti savo turtu, po to kioskas bus išvežtas.

Kad nereikėtų mokėti už saugojimą, savivaldybė jį įkurdins savo bendrovės „Šiaulių energija” kieme. Čia jau trūnija keli nukeldinti ir atvežti, savininkams nebereikalingi kioskai. Pasak savivaldybės, sunku įsivaizduoti, kad atsiras savininkai ir sumokės už išvežimą ir saugojimą. Kol kas radikalių sprendimų, tokių, kaip kioskų naikinimas, nesiimta.

Pasak savivaldybės atstovų, tai ne paskutinis sprendimas - nukelti ir iš miesto išvežti dar vieną kioską. Apie valkatų padeginėjamus kioskus Šiaulių gyventojai vis praneša.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją