Vilniaus apskr. VPK KPENTV pareigūnai atliko ilgalaikį tyrimą, pradėtą gavus informacijos, kad didmenine ir mažmenine prekyba atvežtomis iš Kinijos plataus vartojimo prekėmis besiverčiančios įmonės akcininkas ir direktorius ne trumpiau kaip dvejus metus jos veiklą organizavo ir vykdė taip, kad didžioji dalis bendrovės gautų pajamų buvo neapskaitytos buhalterinėje apskaitoje. Nuo šių gautų pajamų valstybei nebuvo sumokami privalomi mokesčiai, darbuotojams atlyginimai mokėti neoficialiai („vokeliuose“).

Š. m. rugsėjo 19 d. Vilniaus apskr. VPK KPENTV pareigūnai sulaikė bendrovės direktorių (Kinijos pilietį) bei dar du bendrovės administracijos darbuotojus. Bendrovėje ir sulaikytųjų asmenų gyvenamosiose vietose atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai ir daiktai. Policijos pareigūnai, pasitelkę Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovus, atlikdami kratas bendrovės prekių sandėliavimo vietose, rado 2 milijonus vienetų neinventorizuotų prekių. Taip pat bendrovėje buvo rastas ir išimtas didelis kiekis grynųjų pinigų.

Sulaikyti asmenys įtariami padarę nusikalstamas veikas, už kurias Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta bausmė iki 8 metų laisvės atėmimo. Šiuo metu nustatinėjama valstybei padaryta žala, ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)