Jo metinis turtas vertinamas 25 mlrd. JAV dolerių (67 mlrd. Lt). Antroje sąrašo vietoje atsidūrė konglomerato "Dalian Wanda Group" pirmininkas Wangas Jianlinas. 

Anksčiau dešimties turtingiausių Kinijos žmonių sąraše tradiciškai dominuodavo nekilnojamojo turto magnatai, dabar penkias reitingo pozicijas užima interneto sektoriaus milijardieriai. Į dešimtuką taip pat apteko informacinių technologijų sektoriaus milžinės "Tencent" vadovas Pony Ma.

Kiti sąraše figūruojantys Kinijos turtuoliai - tai vienas iš Kinijos interneto bendrovės "Baidu " steigėjų Robinas Li ir interneto mažmenininkės "JD.com" steigėjas Richardas Liu Qiangdongas.

"Hurun Report" rengiama ataskaita laikoma viena tiksliausių vertinant Kinijos turtingiausių žmonių turtą. Metinė ataskaita skelbiama jau šešiolika pastarųjų metų.

Kad patektų į sąrašą, turtingiausių šalies gyventojų ar šeimų turtas šiais metais turėjo siekti bent 2,3 mlrd. dolerių (6,2 mlrd. Lt), ir šis rodiklis yra net 15 kartų didesnis nei prieš dešimtmetį.

Šįmet milijardierių, kurių turtas vertinamas doleriais, skaičius rekordinis, jų net 354, teigia "Hurun", arba 13 proc. daugiau nei pernai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)