Kinijos kasykloms tenka beveik 80 proc. pasaulinės prekybos kriptovaliutomis, nepaisant nuo 2017 metų įsigaliojusio prekybos šalies viduje draudimo.

Visgi pastaraisiais mėnesiais keliose šalies provincijoje buvo nurodyta uždaryti kasyklas, Pekinui ėmus griežtinti šios pramonės kontrolę.

Sičuano provincijos institucijos praėjusią savaitę nurodė uždaryti 26 kasyklas, teigiama Kinijos socialinėje žiniasklaidoje pasirodžiusiame pranešime, kurį patvirtino ir vienas buvęs bitkoinų kasėjas.

Pranešama, jog energetikos įmonės gavo nurodymą iki sekmadienio nustoti tiekti elektros energiją visoms kriptovaliutų kasykloms.

Pranešime kalbama apie „visiškai išvalymą“ ir savivaldos institucijoms duotą nurodymą atlikti „plačios apimties“ tyrimą, siekiant aptikti ir uždaryti įtariamas kriptografines kasyklas.

Sičuano provincija yra viena didžiausių kriptovaliutų kasybos bazių šalyje.

Buvęs kriptovaliutų kasėjas naujienų agentūrai AFP teigė pastarosiomis dienomis „viską uždaręs“, paklusdamas reikalavimams.

„Darbo grupės atvyko patikrinti <...> ir įsitikinti, kad nutraukėme operacijas ir pašalinome kompiuterius“, – teigė jis.

Sičuane – kalnuotame regione pietvakarių Kinijoje – yra daugybė kriptovaliutų kasyklų, kurioms reikalingas milžiniškas energijos kiekis, kurį tiekia plačiai išvystytas pigios hidroenergijos tinklas.

Remiantis valstybinio bulvarinio leidinio „The Global Times“ pranešimu, kasyklų uždarymas provincijoje reiškia daugiau nei 90 proc. šalies bitkoinų kasybos pajėgumų uždarymą.

Pekinas griežtiną kriptovaliutų kasėjų kontrolę, siekdamas pašalinti su spekuliacijomis susijusias finansines rizikas, nors nerimas dėl aplinkosaugos taip pat turi įtakos stiprinant taršios pramonės kontrolę.

Kinijos žiniasklaida pranešė, kad elektros tiekimas visoms kriptografijos kasykloms visoje Sičuano provincijoje buvo nutrauktas sekmadienio vidurnaktį.

Sičuanas yra antras pagal intensyvumą Kinijos kasybos regionas po Sindziango, esančio šiaurės vakaruose, rodo Kembridžo universiteto bitkoinų kasyklų elektros energijos vartojimo indeksas.

Pastaraisiais mėnesiais Kinijoje taip pat įsakyta uždaryti visas kriptovaliutų kasyklas retai apgyvendintuose, bet anglies ir hidroenergijos turtinguose Vidinės Mongolijos ir Činghajaus regionuose, o gyventojai raginami pranešti apie nelegalias kasyklas.

Praėjusį mėnesį bitkoino vertė smuko, kai trys Kinijos finansinės asociacijos dar kartą patvirtino draudimą finansų įstaigoms siūlyti kriptovaliutų paslaugas, įspėdamos apie rizikingas kriptovaliutų prekybininkų spekuliacijas.

Kinija pastaruoju metu griežtina savo finansinių technologijų sektoriaus reguliavimą, nubausdama didžiąsias rinkos dalyves, įskaitant „Alibaba“ ir „Tencent“, didelėmis baudomis dėl monopolinės praktikos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)