Visa tai neigiamai atsiliepia 2017 metų prognozei, informuoja naujienų agentūra „Reuters“.

Po savaitės paaiškės, ar išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas įvykdys savo pažadus pripažinti Kiniją valiutų manipuliatore ir įvesti didelius muitus kinų prekių importui.

Didžiausia pasaulio ekonomika pagal prekybos apimtis penktadienį paskelbė nuviliančius duomenis: eksporto apimtys 2016 metais, palyginti su 2015 metais, smuko 7,7 proc., tuo tarpu importo apimtys sumažėjo 5,5 proc.

Eksporto apimtys sumažėjo antrus metus iš eilės – tai didžiausias nuosmukis nuo 2009 metų.

Manoma, kad šiais metais nebus lengva atsigauti užsienio prekybai, ypač jeigu D. Trampo inauguracija ir kiti svarbūs politiniai pokyčiai apribos kinų eksporto augimą dėl sustiprintų protekcionistinių priemonių, penktadienį pranešė Kinijos muitų valdyba.

Eksporto apimtys 2016 m. gruodį, palyginti su 2015 m. analogišku mėnesiu, smuko 6,1 proc., daugiau nei prognozuota, tuo tarpu importo apimtys šiek tiek pranoko analitikų prognozes ir ūgtelėjo 3,1 proc. dėl stiprios žaliavinių prekių paklausos.

Tuo tarpu visų praėjusių metų eksporto rodikliai buvo nuviliantys, eksportas augo vos vieną mėnesį iš dvylikos, o importo tendencijos buvo kiek optimistiškesnės, nes nuo metų vidurio augo vidaus paklausa, – esant pakilimui statybų sektoriuje, bendrovės importavo daugiau žaliavos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją