Palyginti su pirmuoju metų ketvirčiu, rodiklis išliko nepakitęs, tiesa, jis kiek viršijo ekonomistų prognozes (6,6 proc.). Anot analitikų, naujausi duomenys patvirtina, kad situacija antrojoje stambiausioje pasaulio ekonomikoje greičiausiai ima stabilizuotis.

Bendrovės „Capital Economics“ atstovas Danielis Martinas nurodo, kad penktadienio rodikliai informuoja apie stabilumą Kinijos ūkyje, palaikomą politinėmis priemonėmis.

„Nors Kinijos ūkio augimo pagreitis tikrai yra lėtesnis, nei galima spręsti iš naujausių BVP augimo duomenų, panašu, kad sparčiai vykdomos viešojo sektoriaus investicijos praėjusį ketvirtį išlaikė gana stabilų augimą, – teigia D. Martinas. – Greičiausiai augimas per kelis ateinančius mėnesius ir toliau atsigaus, tačiau išsilaikysiančios gerėjimo tendencijos tikėtis neverta“.

Naujausias prognozes taip pat lenkia ir kiti penktadienį paviešinti duomenys, tarp jų šalies pramonės aktyvumas ir mažmeninės prekybos apimtys. Pramonės aktyvumo augimas lyginamuoju laikotarpiu siekė 6,2 proc., nors buvo baiminamasi produkcijos pertekliaus ir laukiama tik 5,9 proc. plėtros. Mažmeninės prekybos apimtys šiuo laikotarpiu išaugo 10,6 proc. ir aplenkė prognozuotą 10 proc. dydžio sektoriaus plėtrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)